Știri

Hyundai a identificat 36.750 de stiluri diferite de condus. Pe tine care te reprezintă?

Rezultatele studiului realizat de producătorul coreean Hyundai, au vizat peste 2.000 de șoferi care au fost întrebați despre stilul de condus pe mașini cu motoare tradiționale și vehicule electrice. Astfel, experții au constatat că există 36.750 de stiluri de condus, exact atâtea trăsături distinctive au fost menționate de șoferii care au participat la sondaj.

În timpul studiului, au fost identificate cinci caracteristici principale ale stilului de condus și procentajul de șoferi care își atribuie o anumită manieră comportament la volan, printre care:

  • Încrezut – 28%;
  • Calculat – 24%;
  • Calm – 19%;
  • Nervos – 7%;
  • Agresiv – 7%

Potrivit specialiștilor care au desfășurat acest experiment, bărbații sunt mai înclinați să-și caracterizeze stilul de condus ca fiind încrezători – 31%. De aceeași părere sun și 25% dintre femei. Între timp, femeile intervievate mai des decât bărbații și-au descris modul de codus ca fiind unul nervos.

92% dintre respondenți au declarat că nu strigă niciodată la alți șoferi, iar 42% oferă prioritate în trafic, transportul public. 37% îi mulțumesc întotdeauna altor participanți la trafic, iar 25% au recunoscut că accelerează la culoarea galbeă a semaforului pentru a reuși să treacă intersecția înainte ca semaforul să indice lumina de culoare roșie.

Sondajul a mai arătat că, șoferii care conduc vehicule elecrice se consideră mai calmi – 21% dintre cei chestionați, față de 19% de șoferi cu mașini echipate cu motoare tradiționale.

Sursa : www.AutoExpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker