Social

Cantitatea de microplastic în ocean depășește limita admisibilă!!!

Cercetătorii știu că există foarte mult microplastic în apele oceanelor, însă noi studii arată că această cantitate este mult mai mare decât credeau.

Cercetătorii au analizat probe de apă oceanică și au ajuns la concluzia că fiecare metru cub de apă poate fi contaminat cu un milion de ori mai multe bucăți de microplastice decât sugerează studiile anterioare. Ca să înțelegi mai bine gravitatea situației, fiecare 1.000 de litri de apă conțin aproximativ 8,3 milioane de plastic

Motivul pentru care discrepanța este atât de mare are legătură cu tipul de microplastic implicat în cercetare, dar și cu modul în care oamenii de știință încearcă în mod tradițional să măsoare cantitatea de microplastice din apele mării.

Până acum, aceștia foloseau plase cu ochi minusculi, suficient de mici pentru a colecta bucăți de plastic cu un diametru de o treime dintr-un milimetru.

Numai că, de-a lungul timpului, particulele de plastic se degradează progresiv în bucățele din ce în ce mai mici. Astfel, toate particulele mai mici decât ochiurile plasei rămâneau în urmă. În timp ce aceste plase erau suficient de mici pentru a filtra planctonul, erau, de fapt, prea mari pentru a putea colecta cele mai mici particule de plastic, cunoscute sub numele de mini-microplastice.

Cu această limitare în minte, echipa de cercetători a ajuns la concluzia că trebuie folosită o altă metodologie pentru a putea determina cantitatea exactă de microplastic din apele mărilor.

Au folosit o nevertebrată cunoscută sub numele de „salp”. Este un tip de plancton care se hrănește cu particule minuscule de alimente de aceleași dimensiuni ca și microplasticele. Cercetătorii și-au dat seama că stomacul unei asemenea creaturi este locul perfect în care mini-microplasticul se acumulează. De asemenea, au colectat și mostre de apă dulce de la suprafață. În laborator, au luminat ambele tipuri de mostre pentru a vedea câte particule de microplastic există și au ajuns la concluzia că valorile sunt mult mai mari decât arată studiile anterioare.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker