Economie

Pe fermieri îi așteaptă o situație dificilă în ce privește accesul la subvenții

Deputatul fracțiunii Platforma DA Blocul ACUM, Alexandru Slusari, vicepreședinte al Parlamentului, spune că anul viitor se așteaptă o situație foarte complicată în domeniul finanțării sectorului agricol. În cadrul unui briefing de presă, deputatul a atenționat asupra faptului că Fondul de subvenționare a agriculturii  (AIPA) pentru 2020 rămâne la nivelul anului 2017, de 950 de milioane de lei, însă peste 600 de milioane vor constitui datoriile pentru 2019.

Potrivit lui Alexandru Slusari, citat de ipn.md, luând în considerare faptul că unele surse deja sunt planificate să fie direcționate către alte domenii, agricultorii vor avea la dispoziție până la 200 de milioane de lei subvenții pentru proiecte agricole. Totodată, Alexandru Slusari a menționat că în fiecare an s-a propus finanțarea unor noi măsuri, majorarea cotelor procentuale pe anumite domenii, dar suma Fondului a rămas neschimbată. Fără majorarea Fondului, măcar cu 500 de milioane de lei, autoritățile nu pot miza pe modernizarea sectorului agrar.

AIPA a încheiat la 31 octombrie campania de depunere a cererilor pentru subvențiile post-investiționale în 2019. Au fost recepționate peste 7400 de dosare, iar suma solicitată este de 1,1 miliarde de lei. Cele mai multe solicitări țin de sectorul zootehnic, urmat de cel al procurării tehnicii și utilajului agricol.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker