Uncategorized

Un sătean a pus la dispoziţie puieţii, iar elevii i-au sădit în parcul satului

Sfârșitul acestei toamne le va rămâne în memorie elevilor din clasele a VIII-a  și a IX-a de la Gimnaziul Țânțăreni, raionul Teleneşti, care pe 29 noiembrie au sădit peste 150 de puieți în parcul satului împreună cu profesoara Maria Popa şi ajutați de către primarul Dumitru Stoica. Timpul era cam nefavorabil, dar, precum spune dna Popa, altă zi nu a fost la îndemână:

Tuia este un arbore veşnic verde, frumos, nu prea mare, cu o formă conică. În înălțime atinge 3-5 m, iar în lățime 1-2 m. Imagine preluată.

”În cadrul proiectului Împreună suntem mai puternici, iniţiat de către elevii din gimnaziu, am decis să plantăm puieţi de pomi veşnic verzi în parcul satului. S-au mai făcut plantări şi cu trei ani în urmă, dar mai mulţi puieți sădiți atunci nu s-au prins. Cea mai mare parte a materialului săditor, 150 de puieți de tuia, ni i-a pus la dispoziţie Marcel Roșca, unul din antreprenorii locali, care se ocupă de creșterea puieților de pomi și arbuști. A fost o zi cu implicare majoră, dar ne-a reușit”, spune dna Popa.            

”Am activat toți pentru un lucru frumos şi benefic pentru localitatea noastră, înverzind şi salubrizând  parcul din sat. Ne mândrim că putem face o mică schimbare pentru localitate”- ne-a relatat Nicoleta Căpățină, una din activistele voluntare.

Primarul localității salută implicarea elevilor în asemenea activități de voluntariat:

”E important că inițiativa a venit de la elevi. Nu am putut să-i refuz și am muncit alături de ei până am sădit ultimul puiet. Vom sădi și alte soiuri de pomi, nu numai conifere, astfel ca vegetația în parc să fie diversă. Mulțumesc copiilor, mulțumesc părinților și pedagogilor care au reușit să-i motiveze”, a menționat la rândul său primarul.                 

                                                Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker