Zgomotul care ne afectează

Prin alte părţi sunt instalate panouri reflectoare

În opinia mea, oamenii care locuiesc în apropierea şoselelor aglomerate sau chiar pe marginea lor ar trebui să primească o compensaţie de la stat pentru faptul că autorităţile au construit arterele rutiere chiar prin localităţi ori le-au repartizat locuri de case pe marginea şoselelor. Dar în multe cazuri s-ar putea face ceva pentru ca aceşti oameni să nu suporte atât de mult zgomotul, gazele şi praful de la mijloacele de transport.

Să zicem, în cazurile unde şoselele naţionale trec pe porţiuni relativ mici la marginea satelor/oraşelor ar putea fi instalate pe partea de drum dinspre sat/oraş panouri, care să reflecte zgomotul şi praful în câmp. Am văzut acest lucru la ieşirea din Chişinău spre sudul Moldovei. În opinia mea, s-ar putea proceda aşa pe drumul de centură al Rezinei, lângă satele Ţahnăuţi, Otac, Ciorna şi Peresecina (măcar pe porţiunea unde şoseaua trece prin marginea satului) etc.  Aceste panouri ar apăra şi de vibraţii.

Vladimir Slănină

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker