Politic

Igor Dodon ar putea fi cercetat penal. Procuratura Anticorupție a reluat investigațiile privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor

Procuratura Anticorupție a reluat investigațiile privind finanțarea Partidului Socialiștilor de către Federația Rusă. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari,  a anulat ordonanța de neîncepere a urmăririi penale, emisă la data de 8 iulie de către subalternul său, Alexandru Cernei. Informația a fost făcută publică de către liderul PPDA, Andrei Năstase, relatează anticorutie.md

Președintele PPDA a publicat pe pagina sa de Facebook un răspuns semnat de Viorel Morari, în care omul legii afirmă că a anulat la data de 26 noiembrie 2019 ordonanța din 8 iulie pe motiv că aceasta ar fi neîntemeiată și lovită de nulitate.

„Ordonanța ne neîncepere a urmăririi penale în cazul finanțării externe a PSRM, recunoscută de Dodon în cadrul târgului cu Plahotniuc, la fel ca şi ordonanța NUP în cazul uzurpării puterii de stat, este anulată! Demersurile şi eforturile noastre dau roade, iar Dodon şi Plahotniuc urmează să fie anchetați penal”, a scris Andrei Năstase.

Amintim că după ce au eșuat negocierile între Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pentru crearea unei majorități parlamentare, democrații au difuzat o înregistrare în care șeful statului iar spune lui Plahotniuc că ar primi câte 700-800 de mii de dolari pe lună pentru întreținerea partidului. Igor Dodon a respins acuzațiile și a declarat că imaginile ar fi trucate.

La 11 iunie curent, Procuratura Generală a anunțat că a inițiat un proces penal privind finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor, în baza unor înregistrări video cu camera ascunsă de la negocierile între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, difuzate de posturile TV Publika și Prime, afiliate Partidului Democrat.

În înregistrările făcute în timpul negocierilor dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, la sediul PDM și care au apărut ulterior pe Publika.md, Igor Dodon menționează că ar fi primit bani din Rusia pentru finanțarea PSRM. Ulterior, într-o emisiune de la TV8, Dodon a spus că videoul este trucat, iar informațiile ar fi fost scoase din context.

În august curent, Partidul Unității Naționale (PUN), condus de fostul ministru Anatol Șalaru, a depus un denunț la Procuratura Generală contra șefului statului, Igor Dodon, în baza înregistrărilor video din timpul negocierilor între Dodon și Vlad Plahotniuc de formare a Guvernului.  După ruprea alianței cu PSRM și demiterea Guvernului condus de Maia Sandu, și Andrei Năstase a solicitat reluarea investigațiilor privind finanțarea din Rusia a PSRM. Liderul PPDA a declarat că imaginile video au fost supuse expertizei în România și s-a dovedit că nu sunt truncate.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker