Politic

Ședința Parlamentului: Deputații au votat în unanimitate modificări la Legea privind finanțele publice locale

Parlamentul a votat în prima lectură două proiecte de modificare a Legii privind finanțele publice locale. Scopul modificărilor  este fortificarea autonomiei financiare a autorităților publice locale prin creșterea veniturilor în bugetele acestora, relatează unimedia.info

Primul proiect propune modificarea mărimii defalcărilor de la impozitul pe venit al persoanelor fizice pentru bugetele satelor (comunelor) – până la 100% și orașelor (municipiilor) – până la 50%, precum și o nouă sursă de formate a bugetelor locale – defalcări de la impozitul pe venitul persoanelor juridice, în volum de 50% din volumul colectat.

Al doilea prevede că defalcările în bugetele locale de la impozitul pe venit al persoanelor fizice să se efectueze conform locului de domiciliu al acestora. De asemenea  atribuirea a 50 la sută din veniturile colectate din impozitul pe venit al persoanelor juridice în calitate de defalcări pentru bugetele locale.

Cu 87 de voturi a fost adoptat Proiectul de lege privind ratificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM – UE” .

Parlamentul a aprobat şi demisia deputatului PDM Constantin Botnari.

Şi  Alexandru Botnari, alt deputat PDM, care a câștigat șefia Primăriai Hînceștia anunţat că își va depune mandatul de deputat.

Moțiunea simplă împotriva  ministrului Apărării Victor Gaiciuc nu a fost admisă în procedura legislativă a Parlamentului și a fost întoarsă autorilor.

Asta deşi, potrivit deputatului Sergiu Litvinenco, Biroul permanent „este obligat să pună moțiunea pe agenda ședinței și să fie permisă spre dezbatere în plenul Parlamentului”.

Amintim, că Blocul ACUM a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Apărării Victor Gaiciuc, bazată pe o înregistrare video în care „Victor Gaiciuc aduce drept exemplu Armatei Republicii Moldova spiritul de luptă al forțelor separatiste din Donbas”. Gaiciuc a calificat moțiunea drept manipulatorie, afirmând că declarația sa a fost scoasă din context.

.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker