Util

S-a dublat valoarea coşului alimentar pentru donatorii de sânge

Pachetul alimentar pentru donatorii de sânge a fost modificat şi va include produse sănătoase ce conțin cantitatea necesară de proteine, glucide, lipide, fibre alimentare și calorii necesare pentru suplinirea caloriilor pierdute cu sângele donat. În acest sens, cabinetul de miniștri a aprobat majorarea normelor de cheltuieli pentru alimentația donatorilor de sânge și componente sangvine de la 50,90 la 100,0 lei, anunţă presa@mmpsf.gov.md.

Astfel, donatorii vor primi câte un litru de suc fără adaos de zahăr din mere sau mere și struguri, 300 gr de carne înăbușită sau 160 gr de pește natural în suc propriu, 100 gr de ciocolată, 400 gr de halva sau 250 gr de fructe uscate și o conservă de legume. În total, pachetul alimentar va conține cel puțin 80 gr de proteine și 1500 de calorii, necesare pentru recuperarea unei persoane după donarea sângelui.

Pentru asigurarea donatorilor cu produse alimentare, în perioada octombrie-decembrie 2017, vor fi necesare cheltuieli suplimentare de 2 milioane 500 de mii de lei. Banii vor fi alocați din contul economiilor făcute de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Menționăm că în prezent, pachetul alimentar conține suc de mere și struguri, pateu din carne de găină, sardine în ulei și lapte condensat. Alimentele sunt procurate în cadrul licitațiilor publice de către Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

Anul trecut, în Republica Moldova s-au efectuat în jur de 79 de mii de donări de sânge.

Foto simbol. Sursa: jurnal.md

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker