Automobile

Dacia Duster vs Renault Duster! Află care sunt diferențele

Nimeni, nici chiar cei de la Dacia nu s-au așteptat că Duster va deveni cel mai vândut SUV de clasă mică din Europa! Cei de la Renault însă, au decis să profite de succesul modelului românesc și au lansat un Duster pentru piața din Rusia, dar care poartă sigla Renault.

Chiar dacă din profil pare a fi aceeași mașină doar cu un nume de familie diferit, în realitate, cele dpuă SUV-uri au numeroase elementele crae ne permit să simțim diferența.

Principala diferență este faptul că vehiculul destinat pieții din Rusia are la bază generația precedentă a SUV-ului. Noua generație Dacia Duster se prezintă cu elemente geometrice cromate la nivelul grilei radiatoului, pe când Renault-ul vine cu bare orizontale care se extind spre blocurile optice frontale. Farurile din față sunt practic identice, la fel ca și scuturile din plastic.

Silueta celor două SUV-uri nu se diferențiază, însă la posterior, Renault Duster are în plus o bară cromată pe ușa portbagajului, foarte asemănătoare cu cea de pe Captur. Și Dacia are o bandă decorativă deasura plăcuțelor de înmatriculare, care însă este din plastic.

La interior distingem guri de ventilare diferite, rotinde pentru Dacia și octagonale la Renault. Volanul cu patru spițe face parte din habitaclul Daciei, pe când Renault Duster are un volan cu trei spițe.

Gama de motorizare este și ea diferită, Dacia fiind disponibilă cu un motor diesel Blue dCi 115 și tracțiune față 2WD sau tracțiune integrală 4WD. Cei care preferă benzinarele au de ales între TCe 100, Tce 100 GPF cu tracțiune față sau integrală și TCe 150 GPF, la fel cu tracțiune față sau integrală. Ulterior, Dacia se va bucura și de o transmisie automată marca Getrag.

Rușii primest Duster-ul cu un singur motor diesel și două pe benzină. Vorbim despre un diesel 1.5 dCi, care poate fi comandat doar cu o cutie manuală tracțiune integrală. Benzinarul aspirat natural de 2.0 litri volum, se pcare dezvoltă 145 CP poate fi ales cu transmisie automată sau manuală și doar cu tracțiune integrală. Cea mai accesibilă motorizare este reprezentată de un motor pe benzină de 1.6 litri volum, poate fi echipat cu o cutie manuală sau automată și la alegere cu tracțiune integrală sau tracțiune față.

Și liniile de echipare sunt diferite. Clienții ruși pot alege Acces, Life, Drive, Adventure, Drive Plus. Dacia oferă versiuni de echipare ce poartă denumirile Essential, Comfort, Prestige și ediția specială SL Orange.

Sursa: autoexpert.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker