Politic

VIDEO//Guvernul Chicu a început să acumuleze „bile negre” ,zice deputatul PDM Vladimir Cebotari

Guvernul Chicu a început să acumuleze „bile negre” din cauza inacțiunilor în ceea ce privește implementarea Acordului de Asociere cu UE. Atenționarea vine din partea deputatul PDM, Vladimir Cebotari. El a declarat luni, în cadrul unei ediții speciale a „Cabinetului din Umbră”, că Acordul de Asociere cu UE trebuie să fie „biblia acestui Guvern” (votat de PDM+PSRM) de la care PDM așteaptă „să facă lucru tehnic, nu să tragă plapuma spre o anumită forță politică”

„Noi avem un Acord de Asociere cu UE care trebuie să fie prioritatea acestui Guvern. Nu am văzut, în aceste două săptămâni, niciun semnal foarte clar din partea Guvernului care să confirme că Acordul de Asociere este piatra de temelie a acestei guvernări”, a menționat Cebotari. El a reiterat că PDM „nu s-a îmbrățișat cu Igor Dodon și nu a făcut coaliție cu socialiștii” și a sugerat că baza politică (sprijinul parlamentar) pe care se ține actualul Guvern, controlat de Igor Dodon, este una șubredă.

Întrebat dacă ar susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, în baza probelor video prezentate în iunie 2019 de PDM, despre finanțarea ilegală din Rusia a PSRM, Cebotari a răspuns că așteaptă ca organele de anchetă sa facă mai multă claritate în acest dosar, „să fie întreprinse toate măsurile prevăzute de lege, iar dacă se va constata că s-a produs o ilegalitate – aceasta să fie sancționată”.

Totuși, Cebotari a lăsat să se înțeleagă că PDM nu va susține moțiunea simplă depusă de blocul ACUM împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuk, pentru declarațiile din 2016 în care elogia separatiștii din Donbas: „Vom judeca miniștrii din actualul Guvern pentru ceea ce fac sau nu fac în mandatul actual”, a spus Cebotari, precizând că aceasta este poziția sa personală, fracțiunea PDM urmând să ia o decizie în zilele următoare.

„Intuiesc că aceasta va fi scuza PDM ca să nu voteze moțiunea simplă împotriva ministrului Gaiciuc, dar este o scuză rușinoasă. E halucinant să ai un ministru al Apărării care elogiază separatiștii din Donbas. Moldova nu poate avea un ministru al Apărării care subminează pe față suveranitatea statului vecin”, a comentat deputatul blocului ACUM, Mihai Popșoi, prezent la emisiune.

Cebotari a spus că, în acest moment, democrații nu sunt interesați de alegeri parlamentare anticipate, ci de trecerea iernii. Dacă însă, vor apărea „acțiuni clare ce periclitează suveranitatea și independența Republicii Moldova – vor urma acțiuni”, a spus Cebotari, menționând că atunci democrații vor miza pe sprijinul celor din blocul ACUM. „Mă tem că va fi prea târziu”, a reacționat Popșoi.Întrebat de ce noii lideri ai PDM se feresc de oligarhul Vlad Plahotniuc, repetând cu orice ocazie că PDM nu se mai identifică cu acesta, Cebotari a răspuns: „Întrebați-i pe cei care se feresc. Eu nu mă feresc! Am punctul meu de vedere și cu el o să rămân. Dl Plahotniuc a fost cel care a adus acest partid la guvernare, lui i se datorează rezultatul obținut de PDM la alegerile din februarie 2019 – un scor istoric pentru PDM”, a spus, în cadrul „Cabinetului din Umbră”, deputatul Vladimir Cebotari.

Cabinetul din Umbră, 02.12.2019

Опубликовано Cabinetul din umbră Понедельник, 2 декабря 2019 г.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker