Evenimente

Fructele moldovenești, tot mai des întoarse din Federaţia Rusă

Peste 20 de tone de mere din Republica Moldova au fost întoarse zilele trecute în țară de la frontiera Federației Ruse la punctul de trecere „Krupeţ” din regiunea Kursk.

Potrivit serviciului Federal rus “Rosselhoznadzor”, citat de unimedia.md în lotul de mere au fost depistate larve ale moliei estice.

Merele urmau să ajungă la un agent economic din Nijnii Novgorod.

Amintim că în lunile iulie-august c. inspectorii “Rosselhoznadzor” din Rusia au returnat în R. Moldova sau le-au distrus pe loc, mai multe partide  de prune, caise, mere exportate de producătorii moldoveni.

La începutul lunii august, de exemplu, „Rosselhoznadzor” a interzis importul a 19,7 tone de prune din Republica Moldova expediate de firma “Lobi Logistic” SRL, înregistrată în satul Chipeşca, raionul Şoldăneşti,  invocându-se acelaş motiv – că ar fi depistat în prune omizi și larve de molie.

Fructele care urmau să ajungă într-un market din Moscova au fost reîntoarse în Republica Moldova, scrie fsvps.ru.

Ulterior 82 de tone de mere din Republica Moldova au fost zdrobite cu un buldozer și îngropate într-un poligon din Smolensk. Potrivit serviciului de presă al “Rosselhoznadzor”, partida avea etichetele de marcaj rupte și nu ar fi avut documentele fitosanitare necesare.

La câteva zile autoritățile de la Moscova au returnat în Republica Moldova aproape şapte tone de caise pe motiv că fructele ar fi fost infectate cu molii.

Autoritățile din Moldova nu au comentat cazurile.

Foto simbol. Sursa publika.md

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker