Social

Au apărut camerele video care să prindă șoferii cu smartphone-ul în mână.

Avem camere video care supraveghează traficul, pot semnala încălcarea marcajului rutier, ”trecerea la roșu”, fixează și viteza de deplasare, iar mai nou au apărut camerele video care să prindă șoferii cu smartphone-ul în mână.

Inteligența artificială intră iar în rolul principal atunci când vine vorba de controlul asupra omenirii. În cazul de față, sunt urmăriți șoferii care se expun anumitor riscuri, atunci când renunță la principala activitate, cea de șofat și aleg în schimb să-și orienteze atenția către telefon/smartphone.

Se pare că cei preocupați de siguranța la trafic au găsit soluția optimă. În contextul în care foarte mulți oameni continuă să folosească telefonul la volan, un sistem automatizat pentru amendarea lor este cea mai bună soluție. E imposibil să prinzi un număr mare de persoane care încalcă legea doar privindu-le de pe marginea străzii. În plus, este nevoie de imagini clare pentru ca acea amendă să nu fie contestată, din acest motiv și la noi în țară, nu prea auzi de astfel de procese verbale întocmite șoferilor.

În schimb camerele video inteligente vor putea surprinde șoferii care fac acest lucru, iar proba principală va fi greu de contestat. De curând primile sisteme de acest gen au fost introduse deja în regiunea New South Wales din Australia. Camerele video pot identifica și imortaliza momentul în care un șofer își folosește telefonul, în loc să fie atent la trafic.

Sistemul face fotografii constant, doar utilizează un algoritm de inteligență artificială pentru a identifica în poză dacă șoferul nu este atent la drum și are un telefon în mână. La final, fotografiile rămase mai sunt analizate o dată de către o persoană, înainte să fie puse în plic și expediate celor care au încălcat legea.

Noile camere vor fi instalate atât în poziții fixe, cât și pe dube mobile, pentru a-și face treaba în locuri mai puțin accesibile, în care șoferii, de cele mai multe ori, sunt mai inconștienți.

La prima încălcare a legii, șoferii vor primi acasă un avertisment, în speranța că situația nu se va mai repeta ulterior. A doua încălcare se reflectă într-o amendă de aproximativ 230 de dolari și 5 puncte.

Amenda poate ajunge și până la 309 dolari și 10 puncte, dacă folosit telefonul la volan în apropierea unei școli. În mod previzibil, oficialii sunt optimiști că noua practică va duce la mai înregistrarea unui număr mai mic de astfel de incidente în trafic.

La noi ar fi siguri că un astfel de sistem ar aduce venituri suplimentare la buget.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker