Social

Patru ani cu suspendare pentru că l-a bătut pe primar

Un complet de magistrați de la Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, sub președenția judecătorului Vasile Stihi, l-a condamnat la 4 ani cu suspendare pe cetățeanul Gheorghe Popescu, a.n. 1963, fără antecedente penale, acuzat că l-a bătut pe primarul de Verejeni, Ștefan Bârcă, chiar în cabinetul de serviciu. Potrivit deciziei judecății, pedeapsa se suspendă pe un termen de probă de un an, condamnatului interzicându-i-se să părăsească țara. 

Reieșind din rechizitoriu, în 2012, Gheorghe Popescu a cumpărat un imobil și a construit în jurul lui un gard cu poartă. Într-o zi, însă, Popescu a găsit gardul demolat, aflând că asta s-ar fi făcut la indicația primarului. Astfel cei doi au intrat în conflict. Iar în seara zilei de 12 februarie 2016, în cabinetul primarului, s-ar fi întâmplat incidentul soldat cu procesul de judecată.

Doi martori ai acuzării au declarat că atunci au auzit zgomot și voci ridicate în cabinetul primarului și doar a doua zi au aflat cu cine a avut scandal edilul de Verejeni.

Judecata a luat însă în vedere raportul de experiză al medicului-legist privind leziunile corporale și o contuzie ușoară la cap a pătimitului și mărturiile acestuia. 

Judecata a respins ca neîntemeiată solicitarea pătimitului de a se încasa din contul reclamatului un prejudiciu moral în mărime de 100 000 lei. Potrivit deciziei, Gheorghe Popescu trebuie să achite primarului 1000 de lei în calitate de prejudiciu moral și 1600 de lei cheltuieli de judecată.

Procurorul de Telenești Vasile Cibotaru a relatat că acuzatorul de stat nu va ataca în Curtea de Apel decizia instanței de fond:

”S-a ținut cont de prevederile legii, care permite o pedeapsă cu suspendare or, condamnatul nu are antecedente penale, în schimb are destule probleme de sănătate și grad de invaliditate. Nu excludem situația că, în cazul cu demolarea gardului, primarul ar fi procedat corect, dar Popescu trebuia să utilizeze procedeie legale pentru a-şi face dreptate”, a menționat procurorul.

Primarul de Verejeni a refuzat categoric să comenteze cele întâmplate și decizia instanței, iar Gheorghe Popescu nu a fost de găsit.

Ion Cernei                

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker