Social

Patru ani cu suspendare pentru că l-a bătut pe primar

Un complet de magistrați de la Judecătoriei Orhei, sediul Telenești, sub președenția judecătorului Vasile Stihi, l-a condamnat la 4 ani cu suspendare pe cetățeanul Gheorghe Popescu, a.n. 1963, fără antecedente penale, acuzat că l-a bătut pe primarul de Verejeni, Ștefan Bârcă, chiar în cabinetul de serviciu. Potrivit deciziei judecății, pedeapsa se suspendă pe un termen de probă de un an, condamnatului interzicându-i-se să părăsească țara. 

Reieșind din rechizitoriu, în 2012, Gheorghe Popescu a cumpărat un imobil și a construit în jurul lui un gard cu poartă. Într-o zi, însă, Popescu a găsit gardul demolat, aflând că asta s-ar fi făcut la indicația primarului. Astfel cei doi au intrat în conflict. Iar în seara zilei de 12 februarie 2016, în cabinetul primarului, s-ar fi întâmplat incidentul soldat cu procesul de judecată.

Doi martori ai acuzării au declarat că atunci au auzit zgomot și voci ridicate în cabinetul primarului și doar a doua zi au aflat cu cine a avut scandal edilul de Verejeni.

Judecata a luat însă în vedere raportul de experiză al medicului-legist privind leziunile corporale și o contuzie ușoară la cap a pătimitului și mărturiile acestuia. 

Judecata a respins ca neîntemeiată solicitarea pătimitului de a se încasa din contul reclamatului un prejudiciu moral în mărime de 100 000 lei. Potrivit deciziei, Gheorghe Popescu trebuie să achite primarului 1000 de lei în calitate de prejudiciu moral și 1600 de lei cheltuieli de judecată.

Procurorul de Telenești Vasile Cibotaru a relatat că acuzatorul de stat nu va ataca în Curtea de Apel decizia instanței de fond:

”S-a ținut cont de prevederile legii, care permite o pedeapsă cu suspendare or, condamnatul nu are antecedente penale, în schimb are destule probleme de sănătate și grad de invaliditate. Nu excludem situația că, în cazul cu demolarea gardului, primarul ar fi procedat corect, dar Popescu trebuia să utilizeze procedeie legale pentru a-şi face dreptate”, a menționat procurorul.

Primarul de Verejeni a refuzat categoric să comenteze cele întâmplate și decizia instanței, iar Gheorghe Popescu nu a fost de găsit.

Ion Cernei                

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker