Economie

Minus 4 milioane de lei în bugetul municipiului Orhei la capitolul venituri și cheltuieli

Bugetul municipiului Orhei a acumulat anul acesta mai puțini bani decât se planifica, în consecință se vor reduce şi cheltuielile, relatează radioorhei.info. În cadrul şedinţei recente consilierii au aprobat o decizie prin care au modificat veniturile și cheltuielile pentru acest an. Potrivit deciziei, în bugetul municipal au intrat cu peste 4,1 milioane de lei mai puţin decât se planifica, motiv pentru care cu aceeași sumă au fost reduse cheltuielile din buget.

Cea mai mare scădere de venituri se atestă la capitolul venituri de la arenda terenurilor cu destinație alta decât cea agricolă, unde încasările au fost diminuate cu 1,5 mln de lei. Cauza ar fi că unii agenți economici nu şi-au onorat obligațiunilor de plată. Mai puțini bani s-au adunat și la capitolul impozitul pe bunurile imobiliare – peste 1,1 mln de lei. Cu peste 700 mii lei mai puţin decât suma prognozată s-a încasat la capitolul taxa pentru dispozitivele de publicitate,

În consecință au fost reduse și cheltuielile din buget. Astfel alocările pentru dezvoltarea gospodăriei de locuințe și serviciile comunale se vor reduce cu 1,2 mln de lei, iar pentru iluminatul stradal – cu 900 mii lei.

După modificările operate, bugetul municipiului Orhei pentru anul curent prevede venituri de peste 105 milioane de lei și cheltuieli de peste 123 de milioane, cu un deficit de cca 17,5 milioane de lei.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker