Economie

Guvernul a operat modificări la Regulamentul privind consolidarea terenurilor agricole

Cabinetul de miniștri a operat, săptămâna trecută, modificări la Regulamentul privind consolidarea terenurilor agricole, care prevăd, în particular, autentificarea obligatorie a contractelor de vânzare-cumpărare, de schimb a pământului, de către notari și alte persoane abilitate prin lege cu atribuții de autentificare a actelor juridice, informează agrobiznes.md cu referire la Moldpres.

  În prezent, potrivit Regulamentului respectiv, „contractele de vânzare-cumpărare, de schimb, sunt autentificate de către persoanele cu funcţii de răspundere abilitate ale autorităţilor administraţiei publice locale”, conform Legii cu privire la notariat. Recentele modificări la unele acte normative stipulează că autentificarea notarială a contractelor de vânzare-cumpărare a terenurilor este obligatorie, cu excepția contractelor de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole proprietate privată cu suprafața de până la 0,25 hectare.

 

Hotărârea aprobată de Guvern mai prevede ca întreprinderile, care urmează să implementeze proiectele de consolidare a terenurilor agricole, să fie selectate prin intermediul procedurilor de achiziții conform Legii privind achizițiile publice.

Potrivit Agenției Servicii Publice, în nouă luni ale acestui an, au fost înregistrate cadastral 5065 de tranzacții de vânzare-cumpărare a terenurilor agricole, alte 3053 operațiuni de donații sau schimb și respectiv 4527 de moștenire.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker