Evenimente

Start înscrierii la Școala de iarnă 2020 „Democrația aplicată”

Ești student/ă sau proaspăt/ă absolvent/ă al/a unei din următoarele facultăți: drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie?

Ești interesat/ă  în promovarea democrației în Republica Moldova?

Vino la Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată” pentru a afla:

  • Care sunt principiile democrației și ale statului de drept?
  • Care sunt instrumentele de combatere a corupției și de protecție a drepturilor omului?
  • Cum te poți proteja de propagandă și știri false?
  • Ce înseamnă activism civic?

Vei avea parte de simulări de situații și exerciții interactive, iar la finalul școlii vei primi și un certificat de participare!

Cei mai activi participanți vor fi premiați!

Completează formularul de participare disponibil AICI până la 16 decembrie 2019.

Ce este Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată”?

Este un eveniment organizat în cea de-a a patra ediție de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM)  în parteneriat cu Expert-Forum din România. Are ca scop să sporească gradul de conștientizare și înțelegere a problemelor pe care le înfruntă Moldova în drumul său spre democrație și să încurajeze promovarea drepturilor omului, gândirea critică și activismul civic în rândul studenților și tinerilor profesioniști.

Formatori în cadrul școlii de iarnă vor fi experți naționali și internaționali, inclusiv din CRJM.

Unde și când va avea loc ?

Școala de Iarnă 2020 „Democrația Aplicată” va dura patru zile și se va desfășura în perioada 30 ianuarie-2 februarie 2020, în afara Chișinăului. Locația și agenda atelierului vor fi comunicate ulterior participanților care vor fi selectați.

Participarea costă?

Participarea la școala de iarnă este gratuită! În plus, CRJM va acoperi cheltuielile de transportare, cazare și alimentare ale participanților.

Care sunt condițiile de participare?

  1. Să fii student/ă a/al anului III-IV, masterand/ă sau proaspăt/ă absolvent/ă al/a facultății de drept, jurnalism, relații internaționale, științe politice, administrație publică, asistență socială, istorie, filosofie, psihologie, economie, pedagogie;
  2. Să cunoști limba română;
  3. Să fii disponibil/ă să participi la școala de iarnă în afara municipiului Chișinău pe întreaga durată a acesteia (patru zile);
  4. Sunt eligibile și persoanele care au participat anterior în cadrul școlii de iarnă/vară „Democrația Aplicată”. Însă prioritate au cei care nu au participat anterior.

Selecția participanților se va desfășura în două etape:

Etapa I

  • Preselecția candidaților în baza analizei formularelor și CV-urilor (în format .pdf) depuse până la 16 decembrie 2019 (formularul este disponibil aici)

Etapa II

  • Un scurt interviu telefonic cu candidații preselectați (ora și ziua desfășurării interviului vor fi comunicate candidaților prin email)

Doar persoanele preselectate vor fi contactate pentru interviu!

Pentru întrebări ne poți contacta la următoarea adresă electronică: ecaterina.popsoi@crjm.org

Experiența participanților/telor din edițiile anterioare ale Școlii „Democrația aplicată” poate fi vizualizată aici: Școala de Vară 2019, Școala de iarnă 2019, Școala de vară 2017

Acest eveniment este organizat în cadrul proiectului „Suport instituțional pentru dezvoltarea organizației” implementat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova și finanțat de Suedia.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker