Evenimente

Șapte automobile donate pentru dezvoltarea serviciilor sociale

Ocupaţie în cadrul Centrului de zi pentru copii Diamant din or. Teleneşti. Foto de pe facebook.

Șapte asociații obștești preocupate de dezvoltarea serviciilor sociale, din tot atâtea raioane, au primit recent cheile a câte un automobil cu ajutorul căruia se vor putea deplasa mai ușor la beneficiari. Automobilele au fost procurate cu susținerea Uniunii Europene, fiind în valoare de peste 75 de mii de euro. Donația are loc în cadrul proiectului european Servicii sociale mai bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă și guvern, transmite IPN.

  Unul din aceste automobile a ajuns la Telenești, prin intermediul Fundației Creștine Titus, care a extins serviciile centrului de zi Diamant pentru copiii din grupuri vulnerabile.

  Prezent la evenimentul de înmânare a cheilor automobilelor, ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a declarat că ONG-urile selectate sunt cunoscute pentru schimbările pozitive pe care le aduc în societate, iar Uniunea Europeană susține eforturile societății civile de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități, persoanelor din grupurile social-vulnerabile. Ambasadorul declară că UE va continua să aloce mijloace financiare pentru crearea și dezvoltarea serviciilor sociale în Republica Moldova.

Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros în Moldova, care cofinanțează proiectul, a menționat că unul dintre criteriile serviciilor sociale utile este accesibilitatea lor, iar mobilitatea este un detaliu important care trebuie luat în considerare, pentru că anume așa serviciile ajung la beneficiari, care nu întotdeauna au posibilitatea să meargă la instituțiile care oferă asistență calificată.

Alexandru Blajevschi, reprezentantul Fundației creștine Titus, din Telenești, spune că prin activitățile desfășurate susțin copiii aflați în situații de risc. Începând cu luna aprilie a acestui an, aria serviciilor prestate s-a extins în trei localități din afara orașului Telenești. Mașina care le-a fost oferită va fi folosită pentru a aduce copiii beneficiari la centrul de zi pe care îl frecventează. Astăzi unii dintre ei fac 3-4 km pe jos.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker