Util

Cine va beneficia de vaccinare antigripală

Raionul Rezina a primit o parte din vaccinul antigripal tetravalent Vaxigrip Tetra pentru acoperirea propriilor necesităţi, cu care a și început vaccinarea contingentelor prioritare. Al doilea lot de vaccin – 400 de doze au fost procurate din contul CNAM zilele acestea pentru încheierea campaniei de vaccinări, a relatat pentru CUVÂNTUL Vladimir Sinchevici, medic coordonator la Centrul de Sănătate Publică Orhei (pentru raionul Rezina).

Potrivit sursei citate, în regim prioritar vor beneficia de vaccinare copiii cu maladii cronice (astm bronşic, diabet zaharat, patologii imunodeficitare, bolnavi prin tuberculoză ş.a.), de asemenea femeile gravide indiferent de termenul sarcinii, bătrânii şi invalizii instituţionalizaţi în aziluri şi personalul acestor instituţii şi alte contingente cu risc sporit de a face gripă.

Copiii cu vârsta sub 9 ani calendaristici, anterior nevaccinaţi antigripal, vor fi imunizaţi cu 2 doze de vaccin Vaxigrip Tetra, cu intervalul de minimum 30 de zile între ele.

Dacă după vaccinarea contingentelor prioritare vor mai rămâne doze, acestea vor fi utilizate pentru copiii în vârstă de la 6 până la 36 luni, părinţii cărora vor solicita vaccinarea, a mai concretizat sursa citată.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker