Evenimente

Se propune o nouă distribuire a impozitelor în bugetele locale

Veniturile în bugetele locale ar putea crește cu peste 1,9 miliarde de lei printr-o nouă distribuire a impozitelor achitate de persoanele fizice și juridice, după ce Parlamentul va modifica Legea privind finanțele publice locale. Comisia administrație publică a aprobat acest proiect, transmite IPN.

Proiectul prevede stabilirea a două cote ale defalcărilor din impozitul pe venit al persoanelor fizice, colectat pe teritoriul unității administrativ-teritoriale respective. Prima cotă, pentru bugetele satelor și comunelor, precum și ale orașelor și municipiilor, cu excepția municipiilor-reședință de raion, se propune a fi stabilită în mărime de 100%. Cea de-a doua cotă, pentru bugetele municipiilor-reședință de raion și municipiile Chișinău și Bălți, va constitui 50%.

O altă modificare propusă este atribuirea a 50% din veniturile colectate din impozitul pe venitul persoanelor juridice în calitate de defalcări pentru bugetele locale; 25%  – pentru bugetele autorităților publice locale de nivelul I și al bugetelor municipiilor Chișinău și Bălți și 25% – pentru formarea fondului de echilibrare a bugetelor unităților teritorial-administrative.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close