Politic

Câte persoane cu drept de vot suntem

În raionul Rezina, numărul persoanelor cu drept de  vot s-a redus din noiembrie 2016 până la 1 septembrie 2017 cu aproape trei mii, în timp ce în raionul Şoldăneşti – doar cu 64.

Comisia Electorală Centrală precizează într-un comunicat mediatizat recent că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (RSA) la data de 1 septembrie 2017 este de 3 255 361. Femeile reprezintă 52,67% (1714454 persoane), iar bărbații 47,33% (1540907 persoane).

Sursa nominalizată precizează că din numărul total, doar 2 873 707 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe circumscripții. Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova.

Comparativ cu alegerile prezidențiale din noiembrie 2016, conform noilor date prezentate de CEC, în raionul Orhei numărul alegătorilor înscriși în listele electorale s-a majorat cu 75 de persoane și constituie 101106 persoane, iar în raioanele Rezina, Șoldănești, Telenești s-a redus respectiv cu 2761, 64 și 228 de persoane și la următoarele alegeri în listele electorale vor fi înscriși 39340 alegători (Rezina), 33354 alegători (Șoldănești) și 56411 alegători (Telenești).

În realitate la acele alegeri în raionul Orhei au participat 43154 de alegători, raionul Rezina – 21166, raionul Șoldănești – 16191 și raionul Telenești – 26218 persoane cu drept de vot.

 

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker