Util

Compensații pentru transport

Dragă redacție! Am auzit că unele categorii de populație beneficiază de compensaţii pentru transport. Ați putea să ne informați mai detaliat cine poate primi aceste compensații și pentru care cheltuieli anume, cum se plătesc acești bani?

Petru R., Rezina

 

După cum ne-a informat dna Svetlana Gavriliță, specialistă la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din raionul Rezina, în conformitate cu Legea privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, nr. 60 din 30.03.2012 și Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a compensației pentru serviciile de transport, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1413 din 27.12.2016, compensația pentru serviciile de transport se acordă persoanelor cu dizabilităţi locomotorii, persoanelor cu dizabilități severe şi accentuate, copiilor cu dizabilităţi precum şi persoanelor care însoţesc persoane cu dizabilități severe sau copii cu dizabilităţi, cel puțin o dată în trimestru, la locul de reşedinţă.

Persoanele cu dizabilități locomotorii severe pot alege, la cerere, în schimbul compensației, dreptul de a importa, o dată la 7 ani, cu scutire de drepturi la import, un mijloc de transport acordat cu titlu gratuit (donație), destinat transportului persoanelor cu dizabilități ale aparatului locomotor. 

Modul de acordare și mărimea compensației diferă în funcție de categoria beneficiarilor și de locul de trai (raioane/municipii) și se stabilesc de către Guvern”.

Compensațiile pentru serviciile de transport se achită de către Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din teritoriul unde domiciliază beneficiarul, ne-a relatat Svetlana Gavriliță. Beneficiarii îşi pot primi banii la oficiile poştale.

Astfel, susține S. Gavriliță, numărul beneficiarilor variază de la an la an și chiar de la un trimestru la altul. La momentul acordării acestei informaţii în registrul DASPF Rezina erau luați la evidență 2889 de beneficiari, dintre care 180 de copii cu vârsta până la 18 ani. Mărimea valorică a indemnizației, la fel, variază și constituie pentru invalizii de cat. I – 46 de lei lunar; pentru invalizii de cat. II – 23 de lei lunar și 43 de lei lunar pentru copiii cu vârsta până la 18 ani inclusiv. În anul 2016 beneficiarilor respectivi din raionul Rezina le-au fost acordate compensații pentru serviciile de transport în sumă totală de 1,1 milioane de lei.

Pentru conformitate: Ion Perciun

Foto simbol tribuna.ro

Urmează-ne pe pagina Facebook ziarul CUVÂNTUL, spune-ţi opinia, pune întrebări, dialoghează, distribuie să vadă şi prietenii tăi.

 

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker