Economie

Milioane de lei din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cheltuiți ineficient

Milioane de lei alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională au fost investiți ineficient în diverse proiecte. Este concluzia misiunii de audit a Curții de Conturi, care a analizat 35 din 51 de proiecte finalizate în perioada 2013-2019, cu valoarea totală de 504 milioane de lei.

În cazul a 20% dintre acestea, fie au fost risipiți banii, fie nu s-a ajuns la rezultatele scontate. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a spus că, în prezent, nu dispune de capacități pentru a responsabiliza factorii de decizie.

Amintim că în 2018, printr-o hotărâre a Guvernului Filip din 22 iunie, Construcţia Complexului pentru sport din Rezina, reîntitulat Dezvoltarea durabilă și competitivă a orașului Rezina prin amenajarea structurilor turistice, aferente Complexului sportiv Rezina, a devinit parte componentă a Documentului unic de program pentru anii 2017-2020 acceptat spre finanţare din Fondul național pentru dezvoltare regională. 

Aşa arăta şantierul Complexului sportiv din Rezina în septembrie 2019.

După asta costul  Complexului  a săltat până la 100 milioane de lei. Despre istoria acestui proiect şi soarta lui citiţi Un şantier-monstru, tocmai bun pentru spălarea banilor publici (CUVÂNTUL nr. 44 din 22 noiembrie 2019, www.cuvintul.md)

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker