Evenimente

Patru cupluri din Ţânţăreni au sărbătorit nunta de aur

La Primăria Ţânţăreni, raionul Teleneşti, recent a avut loc o sărbătoare de suflet – patru cupluri din localitate au marcat 50 de ani de la înregistrarea căsătoriei.

Primarul Dumitru Stoica a înmânat flori şi semne de gratitudine cuplurilor Valentin şi Maria Eşanu, Nistor şi Elena Tacu, Ivan şi Elizaveta Manea, Simion şi Margareta Popa, apreciind exemplul lor de bună convieţuire şi armonie familială pentru întreaga comunitate. 

Omagiaţii au menţionat că dragostea a fost cea dintâi călăuză pe parcursul celor 50 de ani de căsnicie.

„Eu lucram tehnician în sovhoz, Elena, de baştină de la sudul Moldovei, era studenta venită la practică la noi în gospodărie. Ne-am îndrăgostit şi am decis să ne unim destinele. Am trăit în înţelegere, am crescut şi educat trei fete şi un fecior, cu care ne mândrim”, ne-a spus Nistor Tacu.

„Maria, soţia mea, este tocmai din Durleşti, de lângă Chişinău. Ne-am întâlnit la Nucăreni, în satul vecin, unde mi-am trăit adolescenţa. Apoi ne-am mutat la Ţânţăreni, unde a fost casa buneilor mei de pe tată. Mă bucur de copii şi nepoţi, care au mers mai departe decât noi”, spune  Valentin Eşanu.

„Am fost 5 copii la părinţi, am crescut în pace şi înţelegere, acum avem şi noi familii şi urmăm exemplul părinţilor noştri”, a menţionat  Maria Manea, fiica mai mare a cuplului Ivan şi Elizaveta Manea.

„Sunt de la Ciocâlteni, dar căsătorindu-mă, am rămas în Ţânţăreni. Celor tineri noi le spunem: păstraţi familia, pentru că omul fără familie este nenorocit”, a menţionat Margareta Popa, care împreună cu soţul Simion sunt părinţi buni pentru trei copii deja maturi.

Primarul Dumitru Stoica ne-a spus că la Ţânţăreni a devenit deja tradiţie ca toamna să fie omagiate familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie.

                                                   Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker