Evenimente

Tradiţiile fac satul să dăinuiască

Am impresia uneori că acasă, în sătucul meu mic de pe malul Nistrului, soarele răsare mai altfel, mai frumos nu știu cum. Și aceasta, poate, se datorează tradițiilor și obiceiurilor care se mai păstrează la noi şi care dau comunităţii un farmec aparte și o bucurie mare sufletească consătenilor.

Satul Țâpova din raionul Rezina este un sat mic care a ținut, ține şi sperăm că va ţine în continuare aceste tradiții sfinte moștenite din generaţie în generaţie.

Pe 23 noiembrie 2019, de exemplu, satul a fost invitat la un program festiv cu ocazia celebrării a 15 ani de activitate a casei locale de cultură. Publicul, dar şi colectivele de artişti amatori ce activează la această instituţie, au fost salutate de șefa casei de cultură, Nina Saharnean şi primarul Veceslav Iftodi.

În continuare ansamblul Vatra Țâpovei a încălzit sufletele oamenilor cu melodii populare vechi adunate şi interpretate pe parcursul celor 15 ani de activitat. Au fost recitate poezii, actorii locali au propus consătenilor câteva scenete.

Colectivul de dans modern Ghioceii a ridicat dispoziția spectatorilor cu o suită de dansuri.

Domnul primar le-a mulțumit tuturor şi în primul rând doamnei Saharnean pentru munca cu abnegaţie și ne-a înmânat la fiecare câte o diplomă şi un mic cadou. Cei prezenţi la festivitate au participat şi la o tombolă, iar la final au fost serviţi cu dulciuri pregătite de organizatori. 

La rândul lor, spectatorii au răsplătit organizatorii festivităţii şi artiştii amatori cu flori, aplauze şi cuvinte de apreciere.   

Maria Ababii, elevă 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker