Evenimente

Organizațiile neguvernamentale de media solicită MAI să confirme ori să infirme informațiile privind acțiunile de filare a reprezentanților mass-media

În contextul declarațiilor făcute de președintele Comi-siei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, despre interceptările mai multor experți, jurnaliști și activiști din diferite domenii, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociația Presei Electronice, Centrul de Investigații Jurnalistice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Asociația Telejurnaliștilor Independenți, RISE Moldova solicită Ministerului Afacerilor Interne să confirme sau să infirme informațiile privind acțiunile de filare ale reprezentanților mass-media.

 

Solicităm Procuraturii Generale, care a anunțat că s-a autosesizat în urma acestor declarații, să desfășoare o anchetă obiectivă și să acționeze în spiritul transparenței, se spune în Declaraţia difuzată de organizaţiile neguvernamentale de media semnatare.

Totodată, îndemnăm politicienii să opereze cu informații verificate.

Reamintim că Legea Supremă prevede că respectarea și ocrotirea persoanei constituie o îndatorire primordială a statului. La fel, Constituția spune că „cetățenii Republicii Moldova beneficiază de protecția statului” și că „statul respectă și ocrotește viața intimă, familială și privată”.

Convenția Europeană a Drepturilor Omului, prin articolul 8, stipulează că orice persoană are dreptul la respectarea vieții sale private și de familie, a domiciliului său și a corespondenței sale. De asemenea, prin acest document, Republica Moldova s-a angajat să asigure secretul convorbirilor telefonice și al celorlalte mijloace legale de comunicare.

 

 

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close