Evenimente

Klaus Iohannis a obţinut cel de-al doilea mandat de președinte al României

Klaus Iohannis a obţinut duminică, 24 noiembrie, cel de-al doilea mandat de președinte al României. În turul doi de scrutin al alegerilor prezidenţiale, după ce au fost calculate voturile de la toate secțiile din România, Klaus Iohannis, candidatul PNL, a acumulat peste 63% din voturile alegătorilor, iar Viorica Dăncilă, candidata PSD – aproape 37% din voturi, transmite IPN.

 

La urne s-au prezentat puțin peste nouă milioane de alegători, ceea ce a reprezentat aproape 50% din populația României. La aceste date urmează să fie adăugate și voturile românilor din diasporă, care au ieșit la vot într-un număr de peste 900 de mii de persoane.

Mandatul de președinte al României este de cinci ani.

Potrivit Biroului Electoral Central al României, citat de IPN, peste 52 de mii de cetățeni români din Republica Moldova au votat la alegerile prezidențiale din România, cu aproape zece mii mai mulți, comparativ cu primul tur de scrutin desfășurat acum două săptămâni.

Cetățenii care au ales să voteze pentru prezidențialele din România, au putut-o face la una din cele 37 de secții de votare deschise de Ambasada României pe teritoriul Republicii Moldova, timp de trei zile, 22-24 noiembrie. Deocamdată nu se cunoaște pentru cine au votat aceștia.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker