Evenimente

Un consilier raional din Orhei devine deputat în Parlament

Mihail Paciu, recent ales consilier raional la Orhei pe lista PSRM, a devenit deputat. Comisia Electorală Centrală a propus spre validare Curții Constituționale mandatul lui Paciu după ce primarul de Chișinău, Ion Ceban, și-a depus mandatul de deputat, locul acestuia în Parlament revenindu-i candidatului supleant pe lista Partidului Socialiștilor, Mihail Paciu.

Mihail Paciu este de profesie inginer-agronom, doctor în ştiinţe agricole. A activat în perioada 2000-2004 în calitate de lector la Universitatea Agrară de Stat din Moldova, iar în 2004-2008 a fost vicedirector al Societăţii pe Acţiuni Romănești. Între timp a fondat la Brăviceni o Gospodărie Ţărănească care îi poartă numele şi pe care o conduce până în prezent. Este membru al PSRM din 2016. La alegerile parlamentare din februarie 2019, Mihil Paciu a candidat pe lista PSRM cu numărul 33 în circumscripția uninominală nr. 19, Ivancea. Dânsul a acumulat peste trei mii de voturi, clasându-se pe locul patru, mandatul de deputat fiind câştigat de Marina Tauber, vicepreşedinta Partidului Şor. În 2017 preşedintele Igor Dodon l-a decorat pe M.Paciu cu ordinul Gloria Muncii.

Reporter „C

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker