Evenimente

Decedat în penitenciarul din Rezina

Ispăşise deja 10 din cei 12 ani la care a fost condamnat, dar a murit în închisoarea din Rezina. Unele surse de informaţii de la Chişinău au relatat că deţinutul ar fi fost electrocutat. Reprezentanţi ai Departamentului Instituţii Penitenciare au combătut această versiune, concretizând că deţinuţii nu au acces la surse deschise de energie electrică. Duminică, cel decedat a fost înmormântat în satul natal, Ignăţei, din raionul Rezina.

Ulterior, Ion Panaite, șeful Penitenciarului nr. 17-Rezina, a relatat pentru CUVÂNTUL că în ziua de 06 septembrie c. câţiva deținuți văruiau pereții și tavanul celulei în care erau cazaţi. La un moment unui bărbat cu vârsta de 43 de ani, originar din s. Ignăței, i s-a făcut rău, dânsul şi-a pierdut cunoștința. Camarazii de celulă au anunțat personalul medical al penitenciarului. Lucrătorii medicali au venit în 3-5 minu-te și i-au acordat primul ajutor, încercând să-l resusciteze. Totodată au apelat la serviciul raional de salvare medicală din Rezina. Salvatorii sosiți la fața locului au constatat doar decesul deținutului, stabilind şi cauza – stop cardiac.

Defunctul fusese condamnat la închisoare pe un termen de 12 ani, dintre care, deja, 10 ani îi ispășise. Trupul neînsuflețit a fost expediat la serviciul medicină legală din Orhei, care a confirmat cauza decesului. De la Orhei trupul răposatului a fost luat de rudele acestuia pentru a-l înmormânta.

Despre cazul nefericit administrația penitenciarului imediat a înștiințat Procuratura raionului Rezina și Avocatul poporului (Chișinău). 

Ion Perciun

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker