Evenimente

Decedat în penitenciarul din Rezina

Ispăşise deja 10 din cei 12 ani la care a fost condamnat, dar a murit în închisoarea din Rezina. Unele surse de informaţii de la Chişinău au relatat că deţinutul ar fi fost electrocutat. Reprezentanţi ai Departamentului Instituţii Penitenciare au combătut această versiune, concretizând că deţinuţii nu au acces la surse deschise de energie electrică. Duminică, cel decedat a fost înmormântat în satul natal, Ignăţei, din raionul Rezina.

Ulterior, Ion Panaite, șeful Penitenciarului nr. 17-Rezina, a relatat pentru CUVÂNTUL că în ziua de 06 septembrie c. câţiva deținuți văruiau pereții și tavanul celulei în care erau cazaţi. La un moment unui bărbat cu vârsta de 43 de ani, originar din s. Ignăței, i s-a făcut rău, dânsul şi-a pierdut cunoștința. Camarazii de celulă au anunțat personalul medical al penitenciarului. Lucrătorii medicali au venit în 3-5 minu-te și i-au acordat primul ajutor, încercând să-l resusciteze. Totodată au apelat la serviciul raional de salvare medicală din Rezina. Salvatorii sosiți la fața locului au constatat doar decesul deținutului, stabilind şi cauza – stop cardiac.

Defunctul fusese condamnat la închisoare pe un termen de 12 ani, dintre care, deja, 10 ani îi ispășise. Trupul neînsuflețit a fost expediat la serviciul medicină legală din Orhei, care a confirmat cauza decesului. De la Orhei trupul răposatului a fost luat de rudele acestuia pentru a-l înmormânta.

Despre cazul nefericit administrația penitenciarului imediat a înștiințat Procuratura raionului Rezina și Avocatul poporului (Chișinău). 

Ion Perciun

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker