Evenimente

FOTO//Încă un proiect dorit şi realizat în satul Cinişeuţi

Asociaţia Obştească Speranţa din s. Cinişeuţi, raionul Rezina, şi-a propus să creeze un mediu prietenos copiilor, să extindem şi să diversificăm activităţile socio-educaţionale sportive şi culturale prin amenajarea unui teren de joacă şi sport sigur pentru copiii şi tinerii dinlocalitate. Şi iată că recent acest teren, unde se vor putea ocupa circa 600 de copii, inclusiv cu cerinţe educaţionale speciale, cu dizabilităţi, a fost inaugurat.

Pentru aceasta, am participat la implementarea proiectului Servicii Sociale Mai Bune printr-un parteneriat durabil dintre societatea civilă şi Guvern, finanţat de Uniunea Europeană, cofinanţat şi implementat de Fundaţia Soros Moldova în parteneriat cu Asociaţia Keystone Human Services International Moldova, Alianţa ONG-urilor active în domeniul Protecţiei Sociale a Copilului şi Familiei şi Alianţa Organizaţiilor pentru Persoane cu Dizabilităţi din Republica Moldova. Scopul proiectului este creşterea gradului de integrare şcolară şi incluziune socială pentru copiii din gupuri vulnerabile şi /sau în risc de vulnerabilitate.

Proiectul a prevăzut şi diversificarea serviciilor socio-educaţionale pentru copii. Astfel, a fost creat serviciul de Art Terapie, în cadrul căruia copiii vor învăţa să confecţioneze lucrări din lemn, lut, biser, hârtie ş.a. (în imagini). Am difersificat activităţile sporti-ve pentru copii, organizând diferite competiţii sportive, starturi vesele, iar “meciul prieteniei” a contribuit la formarea a două echipe de fotbalişti tineri.

Deschiderea oficială a terenului de joacă şi sport a continuat cu un concert. Au evoluat tineri din s. Cinişeuţi, dar şi ansamblul de dans Miraj din s.Fuzăuca, raionul Şoldăneşti, care au încântat publicul cu prestaţia lor, după ce toţi participanţii au încins o horă.

Publicul a apreciat înalt şi lucrările artizanale confecţionate de copii în cadrul serviciului ArtTerapie şi expuse în cadrul evenimentului. 

Terenul amenajat în cadrul acestui proiect este unical în raionul Rezina.  El are trei zone, şi anume: de joacă pentru copii, de minifotbal pentru tineri şi cea de tenis. Aici acţiunile pot fi continuate şi seara, pentru că terenul este iluminat cu 6 projectoare puternice.

În încheiere ţin să accentuez că proiectul a fost realizat cu succes datorită susţinerii financiare şi logistice din partea Uniunii Europene. Lucrările au fost executate de angajaţii SRL Becad sub supravegherea responsabilului tehnic Ion Ciorbă. În numele consătenilor şi, mai ales, al copiilor şi tinerilor din s. Cinişeuţi, le exprim tuturor sincera noastră recunoştinţă.

Ana Maznic, lidera AO Speranţa, s. Cinişeuţi, raionul Rezina

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker