Electorala 2019

CR Şoldăneşti şi-a început activitatea

Cei 27 de consilieri aleşi în Consiliul Raional Şoldăneşti la scrutinul local recent joi s-au întrunit în şedinţa de constituire. Agenda a fost scurtă: informaţia despre validarea mandatelor, înmânarea adeverinţelor de consilieri şi formarea fracţiunilor.

Liderii formaţi-unilor reprezentate în Consiliu au anuţat despre componenţa fracţiunilor respective. Astfel din fracţiunea PDM fac parte 12 consilieri în frunte cu Svetlana Rotundu,  PSRM are 6 consilieri (preşedinte Vasile Macovei), iar fracţiunea Blocului ACUM (preşedinte Boris Popa) întruneşte 5 consilieri. Din componenţa Consiliului Raional Şoldăneşti mai fac parte doi reprezentanţi ai PŞ, câte un consilier au PLDM şi PCRM.

Convocat în a doua şedinţă marţi, Consiliul Raional Şoldăneşti a avut în agendă două chestiuni: alegerea preşedintelui raionului şi aprobarea componenţei comisiilor consultative. La funcţia de preşedinte a fost înaintată o singură candidatură, cea a Svetlanei Rotundu, care a condus raionul în ultimii patru ani, iar la scrutinul parlamentar din februarie 2019 a fost aleasă deputată pe lista Partidului Democrat din Moldova. Pentru Svetlala Rotundu au votat 22 de consilieri din cei 27 aleşi şi prezenţi la şedinţă. 5 consilieri din partea Blocului ACUM s-au abţinut.

Consilierii au aprobat componenţele nominale a cinci comisii consultative: Activităţi economico-financiare, Agricultură, industrie şi comerţ, Drept şi disciplină, Învăţământ, cultură, turism, sport şi culte, Medicină, protecţie socială şi muncă, Protecţia mediului, construcţii, amenajarea teritoriului şi transport.

Conform legislaţiei, funcţia de preşedintă de raion şi cea de parlamentară sunt incompatibile şi Svetlana Rotundu timp de 30 de zile va trebui să decidă în care din cele două funcţii va rămâne.

Victor Sofroni

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker