Politic

Chiril Moțpan: Dacă Dodon este implicat în expulzarea profesorilor turci, voi cere demisia lui

Expulzarea profesorilor turci în 2018, o „ordinară răpire de persoane”. Este conlcuzia lui Chiril Moțpan, președintele comisiei parlamentare de anchetă (Europa liberă).

Chiril Moțpan, deputat PPDA, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, susține că dacă președintele Igor Dodon este implicat în vreun fel în dosarul legat de expulzarea cetățenilor turci, care a avut loc anul trecut, el va cere demisia șefului statului.

Parlamentarul spune că Igor Dodon se regăsește într-un demers al său adresat Serviciului de Informații și Securitate pe subiectul cu privire la expulzarea cetățenilor turci și așteaptă răspuns, transmite IPN.

Potrivit lui, indiferent că este președinte de stat sau nu, dacă Igor Dodon este implicat în cazul acesta, Chiril Moțpan va cere demisia lui. „Dintr-o discuție cu un procuror, se pare că primul interes a fost al domnului Plahotniuc”, a afirmat politicianul.

În ceea ce privește informațiile pe care le-a făcut publice marți, 19 noiembrie, referitor la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și fostul șef al acestuia, Serghei Pușcuța, Chiril Moțpan spune că discuții referitor la acest subiect au avut loc înainte de învestirea actualului Guvern. Deputatul susține că, din informațiile pe care le deține, nu exclude că Serghei Pușcuța, care acum este ministru al Finanțelor, cunoștea și participa la anumite scheme.

Chiril Moțpan spune că șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a confirmat că documentele pe care le-a transmis instituției au ajuns la destinație. „Cu siguranță procurorii vor investiga acest lucru. (…) În documentele astea sunt o sumedenie de firme, nume, dovezi unde se transferă banii”, a afirmat parlamentarul, concretizând că informațiile le-a primit de la instituțiile de stat.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker