Electorala 2019

Deputații ACUM Platforma DA solicită crearea unei noi comisii de anchetă

Deputații fracțiunii ACUM Platforma DA solicită crearea unei noi comisii de anchetă care să continue investigarea fraudei bancare, precum și modalitatea de repartizare a creditelor de urgență alocate de către Banca Naţională a Moldovei celor trei bănci devalizate.

Inițiativa legislativă elaborată în acest sens a fost prezentată de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit deputatului, în activitatea primei comisii au fost obținute mai multe informații despre faptul că furtul din sistemul bancar nu s-a oprit în noiembrie 2014. Totodată, s-a aflat că foarte multe lucruri dubioase s-au produs și în procesul de lichidare a celor trei bănci devalizate, care nu este încă finalizat.

Alexandru Slusari a amintit că la 17 noiembrie s-a împlinit o lună de când a fost prezentat Parlamentului raportul privind elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar în perioada 2011-2014. Tot atunci a fost aprobată o hotărâre prin care au fost puse sarcini și înaintate solicitări în adresa Guvernului, Bâncii Naţionale și Procuraturii Generale, care rămân în așteptare să fie realizate și cunoscute publicului.

Alexandru Slusari a mai spus că hotărârea Parlamentului de acum o lună prevedea și examinarea oportunității revizuirii legii care pune pe umerii cetățenilor achitarea „miliardului furat”. Fracțiunea ACUM Platforma DA insistă ca acest proces să fie urgentat.

Alexandru Slusari a mai spus că nu au fost epuizate toate căile de recuperare a banilor și nu a fost finalizat procesul de lichidare a celor trei bănci.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker