Electorala 2019

Noul președinte de Orhei va avea 4 vicepreședinți

Consiliul Raional Orhei l-a ales marți în funcţia de preşedinte al raionului pe Dinu Țurcanu, reprezentant al Partidului Şor, formaţiune care deţine 22 din 35 de mandate în organul legislativ al raionului.    

Procedura de alegere a noului președinte a fost anticipată de luările de cuvânt ale deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, fiecare din ele subliniind cât de tare este iubit în partid dl Țurcanu, blagoslovit la această funcţie de Ilan Șor, președintele partidului.

Dl Țurcanu a dorit să aibă nu 3, ci 4 vicepreşedinţi. Ex-preşedintele raionului, Ion Frunze, a intervenit cu informaţia că fosta conducere ajunsese la concluzia că ar fi prea îndeajuns şi 2 vicepreşedinţi, dar colegii de partid ai noului preşedinte nu l-au auzit şi i-au votat pe cei patru, care aşteptau deja în sală: Tatiana Platon, Irina Bogaciuc, Victor Perțu și Marina Cravcenco, toţi membri ai PȘ cu domiciliul în Chișinău. Apropo, Victor Perțu, ex-director al regiei Apă-Canal Orhei, a pretins la funcţia de primar al s. Peresecina, dar a pierdut scrutinul.

În Consiliul Raional Orhei vor activa patru fracţiuni: ale PȘ, PSRM, PDM şi ACUM (din ultima face parte și consilierul PLDM Petru Dohocher) şi patru comisii consultative: Economie, buget și finanțe; Educație, protecție socială, cultură, sănătate publică, tineret și sport; Administrație publică și drept; Agricultură, industrie, construcții și protecția mediului.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker