Evenimente

Femeia dispărută la Ţâpova și-a pierdut viața la Cascada Morţii. Ce spun autorităţile din Rezina

Timp de două zile, ridicați pe alertă, vreo 30-35 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Rezina și alți cca 50 de colaboratori, inclusiv chinologi, ai serviciului Situații Excepționale din Rezina, Șoldănești, Orhei și din Chișinău, ajutați de vreo 40 de voluntari din satele Horodiște și Țâpova, au căutat o femeie, care  s-a desprins de un grup de turiști și nu a mai revenit în tabăra acestora.

Potrivit lui Anatolie Popa, șef-adjunct al Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina, în seara zilei de 10 septembrie c. în Secția de Gardă a IP Rezina a parvenit un apel telefonic privind dispariția unei femei cu vârsta de 31 de ani, originară din Ialoveni, membră a unui grup  turistic. Grupul respectiv era compus din 21 de turiști ce practică exerciții yoga. Polițiștii au stabilit că turiștii au poposit la Horodiște în dimineața zilei de 9 septembrie, organizând tabăra în canionul din apropierea localităţii. Pe la ora 15-00 a aceleiași zile, persoana amintită, susținând că ştie bine locurile și că dorește să mediteze de una singură, s-a despărțit de grup. Dar nici noaptea, nici în prima parte a zilei de 10 septembrie așa și nu a mai revenit. După unele încercări nereușite de a o căuta, camarazii de campanie au anunțat poliția. Timp de două  zile polițiștii rezineni, ajutați de către colaboratorii serviciului Situații Excepționale și voluntari băștinași au cercetat pas cu pas toate împrejurimile satelor Horodiște și Țâpova. Abia în a doua parte a zilei de 12 septembrie corpul neînsuflețit al femeii dispărute a fost descoperit într-o grotă cu adâncimea de cca 40-50 de metri, numită de localnici Cascada Morţii. Cadavrul a fost ridicat la suprafață. La examinarea vizuală a acestuia nu au fost depistate careva semne de moarte violentă. Astfel, versiunea preliminară a decesului stabilită de polițiști ar fi căderea în gol de la mare înălțime. Trupul defunctei a fost expediat medicului legist de la Orhei, care va constata definitiv pricina decesului.

Femeia era căsătorită şi avea doi copii.

Poliția recomandă tuturor, în locuri necunoscute și cu risc înalt de pericol să nu meargă singuri şi să nu lase de sinestătător și fără supraveghere cunoscuții, rudele și în deosebi copiii, persoanele în etate și cele cu dizabilități, a mai atenționat A. Popa.     

Ion Perciun

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker