Social

„Garderoba socială” – o nouă campanie de susţinere a celor nevoiaşi

Câţiva ani la rând, sub egida Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu”, în raionul Rezina s-a desfăşurat Campania „Caravana bunătății”. Inițial, această Caravană a fost concepută pentru a ajuta deținuții de la Penitenciarul nr.17, apoi şi copiii de la Școala auxiliară-internat, bătrânii de la Casa Bunicilor… Acum doi ani, văzând că în asemenea acţiuni de caritate s-au implicat mai multe ONG-uri, instituţii, administraţia bibliotecii a decis să se axeze pe alte tipuri de acţiuni.

„Dar peste un timp ne-au contactat mai multe persoane care fusese implicate în „Caravana bunătăţii” cu  propunerea să continuăm această activitate. Irina Vârlan, chiar mi-a zis că are pregătite vreo șapte cutii de haine pe care ar dori să le doneze cuiva”, spune Galina Davâdic, directoarea Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu” din Rezina.

Între timp, pe reţelele de socializare au apărut mai multe iniţiative similare. Doina Pantaz-Sârbu, de exemplu, scria despre “Garderoba socială”, pe care intenţiona s-o realizeze cu ajutorul sătenilor din satul Meșeni, raionul Rezina – multă lume a sensibilizat cazul familiei din Roșcana.

„Analizând aceste exemple, spune dna Davâdic, ne-am gândit că ar fi bine să procedăm şi noi ca în Italia, România, alte țări europene: prin tot oraşul se amplasează containere speciale pentru hăinuţe, încălțăminte, lenjerie de pat, etc., care apoi sunt donate nevoiaşilor.

Recent ne-am organizat  într-o ședință la Incubatorul de Afaceri, la care am discutat cazul familiei din Roșcana, dar și despre desfăşurarea Campaniei „Garderoba socială”. Pentru a afla şi opiniile rezinenilor vizavi de această inițiativă, i-am rugat să răspundă la un chestionar. Prima întrebare era: „Ați dori ca în localitatea dumneavoastră să fie implementat proiectul „Garderoba socială”? Spre marea noastră bucurie, toţi participanţii au răspuns afirmativ, exprimându-şi disponibilitatea de a dona haine, 88,2% fiind femei, iar 11,8 – bărbați. La întrebarea privitor la modul şi locul de colectare a lucrurilor 81,3% s-au pronunţat pentru „un spaţiu amenajat”, iar 18,7% – pentru „boxe”, a mai remarcat dna Davâdic. 

Informații suplimentare puteți găsi aici: https://www.facebook.com/galina.davidic/posts/1668084553262943?pnref=story

Iar în ziua de 11 septembrie, membrele Clubului seniorilor de pe lângă Biblioteca Publică Raională „Mihai Eminescu”, dnele Tatiana Negară, Valentina Burlaciuc și Raisa Rusu au început activităţile în cadrul „Garderobei sociale” – au selectat lucrurile donate de mai multe familii de rezineni pe categorii. Totodată, dumnealor au selectat un set de mărfuri şi produse alimentare pentru familia din Roșcana, ne-a informat dna Galina Davâdic.

În încheiere dna Davâdic a venit cu un apel: ”Dragi locuitori ai raionului Rezina! Dacă cunoașteți familii care au nevoie de ajutorul nostru,  anunțați-ne și noi suntem gata să le ajutăm!

Ne găsiți pe paginile de facebook: Rezina Garderoba sociala: https://www.facebook.com/groups/791735527673293/?ref=br_rs

Crestem Rezina: https://www.facebook.com/galina.davidic/posts/1668084553262943 sau la telefoanele: 0254-2 28-36; 0254-2-44-72″.

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker