Politic

Pe cine propune PDM la postul de ministru al Apărării

Liderul Partidului Democrat Vlad Plahotniuc a anunțat marți, 12 septembrie, candidatura coaliției de guvernământ la funcția de ministru al Apărării, care este vacantă de circa 8 luni. Acesta este Eugen Sturza, vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova, fost șef al cabinetului lui Iurie Leancă.

Potrivit IPN, care face referire la emi-siunea „Ora expertizei” de la postul Jurnal TV, candidatul la funcția de ministru al Apărării Eugen Sturza nu are nimic în comun cu apărarea.

Deputatul neafiliat Lilian Carp consideră că această candidatură vine să legifereze alianța care există actualmente în Parlament între Partidul Democrat și Partidul Popular European.

Deputatul socialist, Bogdan Țârdea, susține că E.Sturza a fost consilierul fostului premier Vlad Filat în momentul în care se produceau atacuri raider, șef de cabinet al fostului prim-ministru Iurie Leancă când s-a furat miliardul, a fost unul dintre membrii marcanți ai organizației de tineret a PDM , tatăl lui a fost lider democrat la Nisporeni.

Alexandru Cimbriciuc, fost viceministru al Apărării, se întreabă dacă Eugen Sturza a conștientizat ce înseamnă funcția de ministru al Apărării? „Poate și cineva l-a numit în funcția respectivă ținând cont de nepricepere, de statutul de om „nemilitar” ca să accepte să devină ministru al unei instituții și pentru a o nu putea dirija, care cred că ar fi o greșeală enormă”, afirmă Cimbriciuc.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că Eugen Sturza nu are nimic în comun cu Armata Națională și capacitățile manageriale ale lui sunt foarte modeste.

Deputata PLDM Maria Ciobanu, afirmă într-o postare pe facebook: „Eugen Sturza, fostul meu elev, căruia i-am fost și dirigintă la clasă, m-a convins că trădarea se află în sângele unor persoane, ea se transmite genetic. Tata lui, un „praporșcic” sovietic, care s-a întors la baștină după căderea imperiului sovietic, a reanimat la Nisporeni PCRM-ul și a blamat constant grafia latină, pe care așa și nu a mai însușit-o”.

Deputata a declarat ce este mândră de reușitele discipolilor săi, însă regretă că nu a reușit să-i cultive lui Eugen Sturza „demnitatea de neam și integritatea umană… Tatăl său a avut, probabil, o mai mare forță de convingere, întrucât Eugen a însușit cu „brio” lingușirea pe lângă „cei mari și tari” și trădarea la momentul potrivit. Va strânge cu minuțiozitatea care îl caracterizează materiale compromițătoare despre Leancă și Plahotniuc, iar la momentul potrivit îi va trăda, așa cum știe doar el să o facă…”, scrie fosta profesoară a lui E.Sturza.

Președintele R. Moldova Igor Dodon a anunțat că nu va accepta candidatura lui Eugen Sturza, pe motiv că se așteaptă ca Armata Națională să fie condusă de o persoană profesionistă, care cunoaște specificul managementului militar.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker