Politic

Desemnând un nou candidat la funcţia de prim-ministru Dodon a încălcat legea…

La ședința legislativă de astăzi a fost votat noul Guvern, în frunte cu Ion Chicu. 62 de deputați din PSRM și PDM și-au dat votul de încredere pentru noul Executiv. Fracțiunea ȘOR s-a abținut de la vot, iar Blocul ACUM a părăsit sala de ședință înainte de procedura de vot. Astfel, Parlamentul a acordat votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului în următoarea componență:

Ion Chicu – prim-ministru; Sergiu Pușcuță – viceprim-ministru, ministru al finanțelor; Alexandru Flenchea – viceprim-ministru pentru reintegrare; Anatol Usatîi – ministru al Economiei și Infrastructurii; Pavel Voicu – ministru al Afacerilor Interne; Fadei Nagacevschi – ministru al Justiției; Aureliu Ciocoi – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene¸ Victor Gaiciuc – ministru al Apărării; Corneliu Popovici – ministru al Educației, Culturii și Cercetării; Viorica Dumbrăveanu – ministru al Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Potrivit deputatului PAS Serghei Litvinenco, Igor Dodon a încălcat legislația desemnând un nou candidat la funcția de premier. „Conform Legii cu privire la Guvern, prim-ministrul își prezintă în scris demisia președintelui RM în termen de cel mult 3 zile calendaristice de la data adoptării moțiunii de cenzură. O astfel de cerere nu a existat, deci, în principiu, ceea ce a făcut Dodon când a desemnat candidatul la funcția de prim-ministru e o încălcare vădită a art/.11 încorporat cu 13 din Legea cu privire la Guvern”, a precizat Sergiu Litvinenco.

Litvinenco a mai adăugat că probabil, va urma o adresare la Curtea Constituțională, care să se exprime pe marginea situației respective.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker