Politic

Desemnând un nou candidat la funcţia de prim-ministru Dodon a încălcat legea…

La ședința legislativă de astăzi a fost votat noul Guvern, în frunte cu Ion Chicu. 62 de deputați din PSRM și PDM și-au dat votul de încredere pentru noul Executiv. Fracțiunea ȘOR s-a abținut de la vot, iar Blocul ACUM a părăsit sala de ședință înainte de procedura de vot. Astfel, Parlamentul a acordat votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului în următoarea componență:

Ion Chicu – prim-ministru; Sergiu Pușcuță – viceprim-ministru, ministru al finanțelor; Alexandru Flenchea – viceprim-ministru pentru reintegrare; Anatol Usatîi – ministru al Economiei și Infrastructurii; Pavel Voicu – ministru al Afacerilor Interne; Fadei Nagacevschi – ministru al Justiției; Aureliu Ciocoi – ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene¸ Victor Gaiciuc – ministru al Apărării; Corneliu Popovici – ministru al Educației, Culturii și Cercetării; Viorica Dumbrăveanu – ministru al Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Potrivit deputatului PAS Serghei Litvinenco, Igor Dodon a încălcat legislația desemnând un nou candidat la funcția de premier. „Conform Legii cu privire la Guvern, prim-ministrul își prezintă în scris demisia președintelui RM în termen de cel mult 3 zile calendaristice de la data adoptării moțiunii de cenzură. O astfel de cerere nu a existat, deci, în principiu, ceea ce a făcut Dodon când a desemnat candidatul la funcția de prim-ministru e o încălcare vădită a art/.11 încorporat cu 13 din Legea cu privire la Guvern”, a precizat Sergiu Litvinenco.

Litvinenco a mai adăugat că probabil, va urma o adresare la Curtea Constituțională, care să se exprime pe marginea situației respective.

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close