Evenimente

Salvare pentru CS Leușeni donată de Asociația moldovenilor din Italia

Grație dnei Ludmila Furtună, președinta Asociației  moldovenilor stabiliţi în Italia ”Renașterea”, Centrul de Sănătate din s. Leușeni, Teleneşti a beneficiat de o autospecială Fiat-Ducato destinată pentru serviciul de Urgență  medicală. Anatol Pasat, primarul de Leușeni ne-a spus că aceasta este a 13-a autospecială adusă cu titlu de donaţie în țară de către dna Furtună.

”Am mers în Italia de mai multe ori cu familia, unde am avut întrevederi și cu dna Furtună, fondatoarea Asociației ”Renașterea”. A fost ideea dumneaei să doneze Centrului de Sănătate din Leuşeni o asemenea mașină. Vehiculul are 13 ani, dar arată destul de bine și ne poate sluji încă mult timp. În Italia autospecialele de la serviciul SMURD sunt scoase din exploatare după o anumită perioadă. La noi mașina va servi pentru deplasarea medicilor pe sector. Acum vehiculul trece procedura de devamare și peste câteva zile va intra în serviciu. Am angajat deja și un şofer”, ne-a spus primarul.      

Anastasia Slutu, directoarea Centrului de Sănătate Leușeni spune că donaţia este foarte binevenită:

”Maşina este utilată cu tot echipamentul pentru medicina de urgență, ceea ce ne avantajează. Astfel pe viitor am putea să ne deplasăm și în alte sate din apropiere, dacă va fi nevoie de ajutorul nostru”, a menționat dna doctoră.

În imagine: Primarul de Leușeni împreună cu soția Elena, asistentă medicală de familie și fiul Bogdan, demonstrând vestimentația care însoțește vehiculul respectiv. 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker