Politic

ULTIMA ORĂ // Noi DEZVĂLUIRI de la președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică: „Dodon și-a dorit cu orice preț controlul asupra procurorului general care, altfel, i-ar fi deschis DOSARE PENALE

„Demiterea Guvernului a fost provocată intenționat de către Igor Dodon din motive inclusiv personale. Cel puțin, aceasta reiese din spusele unor surse cu acces la informația respecti, lacre se referă ziarulnaţional.md. Astfel, acestea afirmă că Dodon și-a dorit cu orice preț controlul asupra procurorului general care, altfel, i-ar fi deschis (întemeiat!) dosare penale și i-ar fi periclitat siguranța personală, ceea ce i-ar fi redus esențial șansa de a candida în prezidențiale”, susține președintele Comisiei parlamentare pentru securitate și ordine publică, Chiril Moțpan, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Moțpan, Igor Dodon dorește să profite de „serviciile” unui procuror angajat pentru a avea la îndemână instrumentele necesare pentru a intimida oponenții săi politici, după modelul lui Plahotniuc.

Sursele mele mai afirmă că Dodon a dirijat mai multe acțiuni concertate pentru a pregăti demiterea Guvernului Sandu: protestele transportatorilor, critici dure la adresa Cabinetului de miniștri, manipularea mediatică că ar exista deja înțelegeri cu PD pentru a crea o nouă majoritate parlamentară. Dodon înțelege foarte bine că partenerii de dezvoltare ai R. Moldova așteaptă o reformă reală a justiției și nu vor tolera torpilarea acesteia”, menționează deputatul.

Moțpan a adăugat că nici Rusia nu-l susține financiar pe actualul președinte „din cauza veleităților sale de îmbogățire ilicită”.

„De fapt, singurele contacte ale lui Dodon în mediile de afaceri rusești sunt cele gen Chaika, care are relații în administrația de la Kremlin. Totuși, Moscova i-a dat undă verde să rupă alianța cu Blocul „ACUM” și să declanșeze alegeri anticipate, cu condiția că nu are probleme cu integritatea. Această condiție, însă, îl oprește pe Dodon să dea curs acestui scenariu. Din toate acestea reiese limpede că Dodon este pe cont propriu și face niște jocuri care nu sunt clare nici măcar pentru anturajul său, pentru membrii PSRM. Pentru a se menține la putere acesta riscă și merge va-bank. De fapt, așa încep căderile celor mai mari dictatori…”, a conchis Moțpan.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker