EvenimenteTelenești

S-a constituit Consiliul Raional Telenești în noua componență

Luni dimineață a avut loc ședința de constituire a Consiliului Raional Telenești, ales în cadrul scrutinului local din 20 octombrie c. Au fost prezenţi toți cei 33 de consilieri raionali.

Aleșii și-au primit mandatele, au fost formate fracțiunile. Cea a Blocului ACUM întrunește 12 membri, ale PLDM și PDM – câte șase membri, a PSRM – 4, a PȘ – 3 membri. În cadrul Consiliului va mai activa candidatul independent Alexei Mereuță și Valentina Perebicovschi, aleasă din partea PCRM.

Vineri Consiliul urmează să se întrunească pentru a forma organele de conducere ale raionului şi structurilor sale. Actuala componență a CR Telenești diferă întrucâtva de cea din legislatura trecută. Astfel, între cei 12 consilieri ai Blocului ACUM se regăsesc Tudor Șuiu și Nicu Tulbure, care în mandatul trecut au reprezentat PL, ceilalți sunt oameni noi în APL.

Componența fracțiunii PLDM faţă de cea din 2015 s-a micșorat de la 9 la 6 consilieri şi din vechea echipă au rămas doar Octavian Anton, Vadim Lelic și Constantin Ciobanu. Ultimii doi însă au fost aleși primari de Telenești și respectiv Chiștelnița şi vor fi nevoiți să cedeze mandatele de consilier altor persoane din lista membrilor supleanți.

Garnitura PDM de asemenea s-a redus de la 9 la 6 membri. Nu mai sunt pe liste reprezentanții ”vechii gărzi”, în schimb se regăseşte Diana Manoli, presedinta încă în exercițiu a raionului, aleasă după scrutinul din 2015 pe lista PLDM. Președintă a fracțiunii PDM este Mariana Ombun, care din primul tur a câștigat al treilea mandat de primară de Nucăreni. Nou în fracțiune este Alexei Vrăjitoru, care până nu demult a fost inspector-șef al Poliţiei din Telenești. Întregesc lista primarul de Ratuș, Tudor Țurcanu, ex-primarul de Negureni, Grigore Munteanu, și Igor Legaci, pensionar MAI, directorul Şcolii de Sport din Teleneşti.

În legislatura actuală PSRM are 4 consilieri (în cea precedentă a avut 1), 3 mandate are PȘ. Alexei Mereuță, care în celelalte 4 legislaturi a reprezentat PDM, acum este consilier independent; iar PCRM are o singură reprezentantă – Valentina Perebicovschi.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker