EvenimenteRezina

Consiliul orăşenesc Rezina a intrat în exerciţiul funcţiunii

Consiliul Orăşenesc Rezina, în noua sa componenţă aleasă la scrutinul local recent, a fost convocat vineri în prima sa şedinţă.

Tamara Grădinari, preşedinta Consiliului electoral orăşenesc a informat consilierii că instanţa de judecată a apreciat alegerile din 20 octombrie 2019 drept conforme legislaţiei în vigoare şi a validat mandatele consilierilor înscrişi în listele electorale în conformitate cu sufragiile acumulate. Mai apoi dumneaei a înmânat consilierilor legitimaţiile.

În continuare reprezentanţii Partidului Socialiştilor şi ai Blocului ACUM au anunţat despre formarea fracţiunilor respective în componenţa a 7 în frunte cu Valentin Rotari şi respectiv 6 consilieri, preşedinte Victor Cibotari. Reprezentanţii celorlalte partide, consilierii independenţi au declarat că deocamdată vor activa liber, votând în dependenţă de problemele puse pe agenda consiliului.

A treia chestiune de pe agenda şedinţei a fost constituirea comisiilor consultative de specialitate. Au fost formate trei comisii: economico-financiară (7 membri), de drept, social-culturală, turism, culte, învăţământ, protecţie socială şi sănătate publică (7 membri) şi agricultură, industrie, protecţia mediului, amenajarea teritoriului (9 membri).

Concretizăm că actuala componenţă a Consiliului orăşenesc Rezina este formată din 20 de reprezentanţi ai următoarelor partide: PSRM – 7 consilieri, Blocul ACUM – 6 (3 din partea PAS şi 3 din partea PPDA), PPEM – 4, PPŞ – 1, PCRM – 1, PDM – 1 şi 3 consilieri independenţi.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker