EvenimenteRezina

Consiliul orăşenesc Rezina a intrat în exerciţiul funcţiunii

Consiliul Orăşenesc Rezina, în noua sa componenţă aleasă la scrutinul local recent, a fost convocat vineri în prima sa şedinţă.

Tamara Grădinari, preşedinta Consiliului electoral orăşenesc a informat consilierii că instanţa de judecată a apreciat alegerile din 20 octombrie 2019 drept conforme legislaţiei în vigoare şi a validat mandatele consilierilor înscrişi în listele electorale în conformitate cu sufragiile acumulate. Mai apoi dumneaei a înmânat consilierilor legitimaţiile.

În continuare reprezentanţii Partidului Socialiştilor şi ai Blocului ACUM au anunţat despre formarea fracţiunilor respective în componenţa a 7 în frunte cu Valentin Rotari şi respectiv 6 consilieri, preşedinte Victor Cibotari. Reprezentanţii celorlalte partide, consilierii independenţi au declarat că deocamdată vor activa liber, votând în dependenţă de problemele puse pe agenda consiliului.

A treia chestiune de pe agenda şedinţei a fost constituirea comisiilor consultative de specialitate. Au fost formate trei comisii: economico-financiară (7 membri), de drept, social-culturală, turism, culte, învăţământ, protecţie socială şi sănătate publică (7 membri) şi agricultură, industrie, protecţia mediului, amenajarea teritoriului (9 membri).

Concretizăm că actuala componenţă a Consiliului orăşenesc Rezina este formată din 20 de reprezentanţi ai următoarelor partide: PSRM – 7 consilieri, Blocul ACUM – 6 (3 din partea PAS şi 3 din partea PPDA), PPEM – 4, PPŞ – 1, PCRM – 1, PDM – 1 şi 3 consilieri independenţi.

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close