EvenimenteOrhei

Cine sunt şi pe cine reprezintă consilierii care vor conduce Orheiul în următorii 4 ani

Ca și în precedentele Consilii orășenești/municipal, din actualul for, ales în rezultatul scrutinului local din 20 octombrie, fac parte 27 de consilieri. Componența actualului Consiliu municipal Orhei (CMO) este dominată de 24 de consilieri ai Partidului Șor, alături de care mai sunt 2 reprezentanţi ai Blocului ACUM şi un consilier independent. Niciun reprezentant nu au în consiliu PDM, PLDM, PL, PCRM, formaţiuni care au guvernat municipiul şi raionul Orhei în ultimele decenii.

După cum relatează radioorhei.info, capul de listă a majoritarilor, Marina Tauber, a anunțat crearea fracțiunii Partidul Șor. În precedentul CMO, fracțiunea consilierilor șoriști, care era mai puțin numeroasă, se numea Pentru Orhei.

De notat că atât Marina Tauber, cât şi Reghina Apostolova care, aflându-se sub control judiciar în dosarul „furtului miliardului”, au participat la alegeri și au fost alese în calitate de consiliere municipale, sunt și deputate în Parlamentul republicii. Cele două funcții eligibile sunt incompatibile, de aceea dânsele trebuie să decidă în decurs de 30 de zile la care mandate vor renunța.

Cosilierii din fracțiunea PȘ: Tauber Marina, Apostolova Reghina, Țurcanu Dinu, Cristea Valerian, Ulanova Svetlana, Șargu Alina, Neamțev Anatolii, Belenchi Iurie, Pisov Evgheni, Dariev Boris, Gorea Tatiana, Bușilă Radu, Capbătut Alexei, Tabarcea Avelin, Parutenco Nelli, Romanova Olga, Railean Tatiana, Caprari Tatiana, Gălescu Cristina, Sidorenco Maxim, Cazac Dumitru, Țipordei Denis, Cogalniceanu Ludmila, Iazadji Lidia.

Blocul electoral ACUM este reprezentat de Pănuța Tatiana şi Harea Igor, iar Aga Sergiu este consilier independent.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker