Evenimente

Consiliul Raional Orhei a dat startul activităţii în noua legislatură

În raionul Orhei, din cei peste 100 mii de alegători înscrişi în listele electorale, la alegerile din 20 octombrie au participat 47,4 %, a remarcat în cadrul şedinţei de constituire a Consiliului raional, convocată miercuri, Alexandru Malai, preşedintele Consiliului electoral raional. Circa jumătate din cei care s-au prezentat la secţiile de votare au preferat candidaţii Partidului Politic Şor. În rezultat, aceştia s-au ales cu 22 de mandate din 35 posibile.

Blocul ACUM a obţinut 5 mandate, PSRM şi PDM – căte trei, PLDM – 1 mandat şi tot un mandat i-a revenit preotului Sergiu Aga, care a candidat independent.

Tradiţional, mulţi membri ai Consiliului raional Orhei au la activ câteva mandate. În actuala componenţă a Consiliului este doar o persoană – Ion Frunze (PDM), care a făcut parte din fosta administraţie a raionului.

La formarea fracţiunilor, comisiilor consultative, a organelor de conducere ale raionului Consiliul raional Orhei a decis să revină în şedinţa următoare.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker