Politic

Guvernul Sandu a picat. Moţiunea de cenzură a fost votată de socialişti şi democraţi

Guvernul Sandu a fost demis, marţi, la sedinţa parlamentului, cu votul a 63 de deputaţi, dintre care 33 de socialişti şi 30 de democraţi. Deputaţii din Partidul Şor s-au abţinut.

Moţiunea de cenzură a fost înaintată de socialişti împotriva guvernului condus de Maia Sandu, pe motiv că premiera şi-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii. În timpul examinării, în fața clădirii Parlamentului sute de oameni au protestat împotriva moţiunii de cenzură şi în susținerea Guvernului Sandu.

Anterior, la propunerea Partidului Socialiștilor și Partidului Comuniștilor, cu susținerea deputaților PD, în total 65 de deputați, prin moțiune de cenzură a fost doborât Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleț. Și Guvernul condus de liberal-democratul Vlad Filat a căzut în martie 2013, tot în urma unei moțiuni de cenzură depuse de Partidul Comuniștilor şi susţinute de 54 de deputați, inclusiv democrați, socialiști și doi neafiliați. Iar în 1999, o majoritate parlamentară constituită din comuniști, creștin-democrați și independenți desprinși de formațiunile de centru-dreapta au votat pentru demiterea Guvernului Sturza, demitere sprijinită și de președintele Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker