ȘtiriUtil

Toxinele care ne otrăvesc zilnic

Citeşte şi reţine. BPA, MSG, pesticide, substanţe chimice din mediu, soluţii de curatare, toxine din vaccinuri şi medicamente date de medic. Toţi avem de pătimit, dar mai ales copiii noştri sunt expuşi unei cantităţi enorme de chimicale toxice. Toxinele sunt peste tot în lumea modernă şi le macină sănătatea îmbolnăvindu-i.

Cum poţi elimina aceste chimicale din corpul copilului, protejându-l? Primul pas este să înţelegi care le este sursa. Apoi elimină-le şi inaugurează un stil de viaţă sănătos, care detoxifică în mod natural corpul copilului.

Problema expunerii toxice se amplifică de la an la an. În zilele noastre sunt din ce în ce mai mulţi copii bolnavi, dependenţi de diverse medicamente. Cu siguranţă, există mulţi factori care contribuie la asta, dare expunerea extremă la toxine este un factor major pe care noi îl putem controla.

Copii sunt expuşi la aceleaşi toxine ca şi adulţii, dar ei sunt mai vulnerabili din câteva motive:

– organismul lor este încă în creştere;

– beau mai multă apă, suc, consumă mai multă mâncare şi respiră mai mult aer decât adulţii, dacă aplicăm la greutatea corporală, deci expunerea la toxine este mai mare;

– în mod normal, un copil primeşte vaccinuri încărcate de peste 50 de toxine, până la vârsta de 6 ani.

Iată cele mai des întâlnite toxine la care copilul nostru este expus zilnic:

  1. Mercur: dacă acesta este în plombe, afectează zilnic organismul şi poate duce la traume neurologice permanente. El este inclus şi în vaccinuri şi alte medicamente.
  2. Toxinele din vaccinuri: vaccinurile nu sunt aşa de sigure precum ni s-a spus. Pe scurt, iată o listă de ingrediente care te va şoca: formaldehida, mercur (mai ales în vaccinul contra gripei), aluminiu, glutamat monosodic, antibiotice (neomicină, streptomicină), celule umane din avortoni, celule din sânge porcin sau cabalin, extracte din proteine de ouă, extracte de proteină de soia, sulfat de amoniu.
  3. Medicamentele prescrise: medicamentele pentru ADHD (copii cu simptome de neatenţie, hiperactivitate-agresivitate, care în majoritatea cazurilor se rezolvă cu vârsta prin educaţie corectă) sunt periculoase şi toxice. Aparţin unei clase de medicamente numite amfetamine şi sunt similare drogurilor vândute pe stradă. Sunt copii cărora li se dau medicamente antidepresive, ceea ce este îngrozitor.
  4. Glutamatul de monosodiu (MSG) este peste tot (Glutamatul de monosodiu este un potenţator de gust – substanţă chimică care se adaugă în alimente pentru a face gustul mai pronunţat, adică un element toxic ce produce supraexcitaţia unor importanţi receptori şi neurotransmiţători din creier, al cărui rezultat este moartea neuronilor). La fel şi aditivii alimentari cum ar fi coloranţii, aromatizanţii, antioxidanţii, emulgatorii, îndulcitorii duc la probleme de sănătate.
  5. Toxinele din alimentele procesate (pe care le cumpărăm gata din magazine, inclusiv cârnaţi, bomboane, cipsuri, turte dulci, brânzeturi dulci, supe, terciuri în pacheţele etc.) şi din cele tip “fast food” chimicale sintetice, conservanţi, nitraţi şi coloranţi artificiali.
  6. Toxinele din detergenţii de rufe. Aceste produse miros frumos, dar substantele chimice care produc mirosul sunt cauzatoare de cancer. Sunt absorbite de haine şi apoi de organism, prin piele.
  7. Toxinele din şampon şi produsele de îngrijire personală (săpun, deodorant, pastă de dinţi etc.). Când ultima dată ai citit eticheta de pe spatele sticlei de şampon? Nu vei recunoaşte cam 99% din ingrediente.
  8. Toxinele din produsele de curătenie. Unii detergenţi de geamuri avertizează direct de pe etichetă că sunt periculoşi şi chiar letali dacă sunt înghitiţi. Clorul este, cu siguranţă, foarte periculos dacă este ingerat (dacă nimereşte în organism). Chiar dacă nu le bem, aceste substanţe chimice sunt absorbite de organism prin inhalare sau prin piele.
  9. Pesticidele din casă, mâncare şi mediu. Suntem expuşi la ele prin inhalare şi atingere. Consumăm carne sau fructe şi legume care conţin niveluri ridicate de pesticide.
  10. Băuturi carbogazoase (la ţară li se zice apă dulce): conţin acid fosforic care dizolvă dinţii şi duce la înmuierea oaselor. Fără să mai menţionăm conţinutul ridicat de sirop de fructoză de porumb care duce la obezitate şi diabet.

După naturalnews.com

Sursa foto: utilecopii.ro

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker