Evenimente

Veteranii de război cheamă cetățenii să se alăture protestului din 17 septembrie

Veteranii de război cheamă cetățenii țării să se alăture spiritului protestatar și să participe masiv la manifestația planificată pentru 17 septembrie în fața Parlamentului. Într-o conferință de presă la IPN, veteranii au declarat că cetățenii trebuie să se pronunțe „împotriva regimului oligarhic instaurat de actuala clasă politică și să pledeze cu fermitate pentru valorile unui stat de drept autentic”.

„Republica Moldova, pentru viitorul căreia am luptat în războiul de la Nistru, trece astăzi printr-o perioadă extremă dificilă, soldată cu o criză profundă în toate domeniile vitale, actuala clasă politică a pus pe umerii cetățenilor întoarcerea în sumă dublă a miliardului furat, a sfidat recomandările Comisiei de la Veneția și a partenerilor de dezvoltare, a pus în pericol asistența macrofinanciară din partea UE, a acaparat totalmente justiția, a adus la sărăcie lucie populația, a alungat din această țară sute de mii de oameni, plecați peste hotare în căutarea unei vieți decente”, a citat din apelul veteranilor Chiril Moțpan, colonel de poliţie, care este și vicepreședintele Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr.

Chiril Moțpan a declarat că atât camarazii de luptă, cât și ceilalți cetățeni, trebuie să se solidarizeze pentru a exercita presiune populară asupra „guvernării oligarhizate, corupte și compromise, pentru a apăra cetățenii țării, democrația și obiectivul național de integrare europeană”.

Consiliul Marii Adunări Naționale al Platformei Civile „Demnitate și Adevăr” a anunțat pentru data de 17 septembrie o acțiune de protest în scuarul Parlamentului.

Potrivit membrilor Consiliului Marii Adunări Naționale al Platformei Civile „Demnitate și Adevăr”, regimul de la guvernare se preocupă doar de propriile interese, schimbă legislația după bunul plac și aruncă țara într-o izolare fără  precedent. După protest, manifestanții anunță că vor merge într-un marș până la postul public de televiziune Moldova 1, acuzat că ar îngrădi accesul opoziției la dezbaterile televizate.

 

 

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker