Economie

Guvernul SUA va finanţa programe de instruire pentru dezvoltarea forţei de muncă în agricultură

Foto simbol. Sursa: Radio Chişinău.

Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), prin proiectul Agricultură Performantă în Moldova (APM), a lansat un apel de granturi pentru desfășurarea activităților inovatoare în vederea implementării parteneriatelor pentru dezvoltarea forței de muncă în sectorul agricol de înaltă valoare. Cererile de participare pot fi depuse până la 23 decembrie, iar finanțarea poate fi solicitată de instituțiile de învățământ, asociațiile industriale, organizaţii neguvernamentale și sectorul privat, transmite MOLDPRES.

Bugetul total pentru acest apel de granturi este de şapte sute de mii de lei, iar suma acordată pentru fiecare grant va varia între 150-350 de mii de lei.

Activitățile care pot fi sprijinite în cadrul acestui apel de granturi trebuie să ţină de inițiative pentru crearea stagiilor de practică și ucenicii sau alte oportunități educaționale integrate, plasând tinerii în companii agricole de producție, companii IT care activează și în domenii aferente agriculturii, furnizori de echipamente și utilaj agricol, etc.; programe de formare, educaționale, startup-uri, incubatoare agrobusiness, evenimente pentru tineri, platforme regionale de comunicare ş.a.

Toate aceste activități urmează să contribuie la angajarea și menținerea mai multor tineri în sectorul agricol de înaltă valoare (mere, fructe sâmburoase, struguri de masă, pomușoare, miere, legume de câmp pentru prelucrare) și să îmbunătățească practicile educaționale în baza nevoilor sectorului privat.

În scopul demonstrării angajamentului față de activitate, este necesară o contribuție din partea solicitantului de cel puțin 10% din valoarea totală a activității pentru organizațiile non-profit și instituțiile educaționale, precum şi 30% din valoarea totală a activității pentru companiile comerciale.

Pentru a răspunde la întrebările potențialilor aplicanți și a explica procedurile de aplicare, Proiectul USAID/APM va organiza pe 14 noiembrie o sesiune informativă.

Conform celor mai recente date ale Biroului Național de Statistică, circa un sfert din cei 397 500 de tineri angajați (persoane cu vârste cuprinse între 15-34 de ani) lucrează în agricultură, care este cel mai mare sector de ocupare a forței de muncă tinere.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker