Social

Cum să creşti un copil în R.Moldova dacă eşti mamă solitară? O temă actuală pentru dezbateri publice

Am o problemă foarte dureroasă. Cum să crești un copil în R.Moldova dacă ești mamă solitară, adică singură, fără bărbat? Doar cu ajutorul de la stat de 540 de lei?

Să pleci la muncă peste hotare ori să te angajezi aici, în ţară? Dar cum s-o faci când copilul e mic şi n-ai cui să-l laşi? Am ajuns în situația când n-am bani nici măcar pentru medicamentele necesare bebelușului meu de 8 luni. Cineva-mi spunea că la noi medicamentele pentru copii sunt gratuite. Dar zilele acestea am avut nevoie de Paracetamol şi medicul m-a trimis să-l cumpăr. Primesc un ajutor de la stat de 540 de lei. Jumătate din această sumă o cheltui pe scutece, alta – pe hăinuțe second-hand. În această situaţie mai are rost să faci copii? Iată de ce fetele şi flăcăii noştri pleacă din țară și se căsătoresc în străinătate, fără dorința de a se întoarce acasă. Sunt convinsă că multe femei se confruntă cu aşa probleme. Poate-i cazul să le discutăm în public şi împreună să găsim careva soluţii?

Cu respect, Tania

Din partea redacţiei: doritorii de a participa la dezbatere cu informaţii, sugestii, o pot face contactându-ne la adresa: Rezina, str. Păcii, 38, e-mail: cuvintul@gmail.com sau la tel.: 0254-2-15-83, 0254-2-24-49.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker