RezinaSocial

Scara Generaţiilor – zona de Revitalizare Urbană a oraşului Rezina

În urma analizei aprofundate a situaţiei din comuna Rezina a fost selectată zona de Revitalizare Urbană – Scara Generațiilor, care include  terasa a doua a oraşului Rezina.

 

Recent a avut loc prima ședință a Comisiei consultative de pe lângă Primăria Rezina în contextul elaborării Programului de Revitalizare Urbană, activitate care face parte din suportul pe care îl acordă Agenția de Dezvoltare Regională Centru Centru localităților în cadrul proiectului Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă. Proiectul este finanțat de Programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei în cooperare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din R. Moldova.

Comisia consultativă reprezintă o echipă formată din 13 reprezentanţi  permanenţi ai sectorului asociativ, instituțiilor publice interesate și locuitori ai orașului.

În cadrul ședinței s-a discutat despre conceptul de revitalizare urbană, rolul comisiei în acest proces și etapele parcurse până la moment în elaborarea Programului de revitalizare urbană şi problemele abordate de orăşeni în cadul întâlnirilor prealabile.

Pentru următoarea ședință s-a propus întocmirea unei liste a problemelor și locațiilor care necesită intervenții de revitalizare în mod prioritar.

Între timp elaborarea Programului de revitalizare urbană este în plină desfășurare, iar finalizarea acestuia este preconizată pentru sfârșitul anului curent, a menţionat pentru CUVÂNTUL primarul în exerciţiu Simion Tatarov.

Agenția de Dezvoltare Regională Centru a organizat astă primăvară un concurs pentru selectarea orașelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, care urmează să beneficieze de suport tehnic în elaborarea Programelor de Revitalizare Urbană în cadrul proiectului Suport pentru administrația Republicii Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă. Primăria or. Rezina, alături de administraţiile altor cinci oraşe, a depus dosarul de participare. În urma evaluării formularelor, Rezina şi Străşeni au fost desemnate câştigătoare.

Revitalizarea Urbană înseamnă „un proces de eliminare dintr-o stare de criză a zonelor urbane degradate, desfășurat în mod complex, prin acțiuni integrate teritorial și desfășurate de către administrațiile locale prin parteneriate locale, regionale, naționale eficiente în baza unui program de revitalizare”.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker